Coronavirus

Link naar de video 'Klachten, laat je testen'.

Klik voor een grotere versie. Klik op de afbeelding om de video af te spelen.

Het kabinet heeft maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen zijn erop gericht om het virus maximaal onder controle te houden, zorgverleners en ziekenhuizen niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Gelukkig leven veel mensen de belangrijkste basisregels na - maar er zijn ook heel veel mensen die dit niet doen. Dat zien we terug in de recente uitbraken. Alleen als we allemaal de basisregels naleven, kunnen we corona onder controle krijgen. 

1,5 meter afstand blijft de regel, binnen én buiten! Heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

De gemeente Weert past de dienstverlening voor haar inwoners aan. We volgen daarmee de richtlijnen van het RIVM en de landelijke overheid op.

Corona - SteffieSteffie legt uit

Op de website corona.steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier uit wat Corona is en wat je het beste kunt doen om het verspreiden van corona te voorkomen.

Houd Weert gezond!