Verslavingszorg

Verslaving is zowel een ziekte als een psychologisch en sociaal probleem dat tot grote problemen in iemands dagelijkse leven kan leiden. Een vraag om hulp is de eerste stap!

Gang van zaken

Vincent van Gogh is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in uw regio waar u deze hulp kunt vragen. U kunt terecht met vragen, advies of behandeling bij verslaving aan bijvoorbeeld alcohol, drugs, gokken of medicijnen.
Heeft u als ouder vragen of zorgen over uw zoon/dochter en het gebruik van alcohol, drugs of het gamegedrag? Dan is contact met de afdeling Verslavingspreventie een mogelijkheid.
Verder is het aanbod van Vincent van Gogh zowel ambulant (op afspraak), in deeltijd (enkele dagdelen per week) als ook klinisch (opname).GGZ reclassering is verslavingshulpverlening speciaal voor mensen die mede door hun verslaving gedrag vertonen waardoor zij in aanraking zijn gekomen met politie en justitie.

Contactgegevens

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg
Ambulante verslavingszorg, Preventie en GGZ reclassering
Emmasingel 58A
6001 BD Weert
Tel.: (0495) 45 71 20
E-mail: verslavingszorgweert@vvgi.nl

Kosten

Wilt u gebruik maken van verslavingszorg dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Uw verzekeraar geeft aan of de kosten worden vergoed en bij welke behandelaar u terecht kunt.