Watertappunten in gemeente Weert weer aangesloten

1-4-2019

Watertappunt op St. Raphaëlpad

Watertappunt op St. Raphaëlpad

Vanaf deze week kan er weer lekker drinkwater getapt worden aan het St. Raphaëlpad, bij het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man (NMC), ’t Näöle vêldje in Laar en het NS-station. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. De gemeente Weert wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid.

Gratis drinkwater

Het drinken van kraanwater is gezond en duurzaam. WML stimuleert het drinken ervan door samen met de gemeente Weert op deze manier Limburgers en bezoekers van lekker drinkwater te voorzien. Het drinkwater stroomt al via leidingen door heel Limburg en hoeft niet over de halve wereld vervoerd te worden in plastic wegwerpflessen. Limburgs drinkwater is duurzaam, gezond maar vooral lekker!

Watertappunten in de gemeente Weert

In de gemeente Weert zijn drie watertappunten: op het St. Raphaëlpad, bij het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man (NMC)en bij ’t Näöle vêldje in Laar.

Het St. Raphaëlpad is omgetoverd tot een groene en duurzame parel van Weert. Naast een openbaar watertappunt is er geïnvesteerd in fruitbomen en is er het grootste insectenhotel van Limburg gerealiseerd.

Het IJzeren Man gebied is als onderdeel van Grenspark Kempen~Broek startpunt voor veel fietsers, wandelaars en sporters. De mogelijkheid van het tappen van drinkwater in de openbare ruimte is hier een welkome aanvulling.

Op Laar is vorig jaar een groenactiviteitenterrein ‘’t Näöle vêldje’ geopend. Dit activiteitenveld is ingericht volgens het concept ‘natuurlijk spelen’. Het is tot stand gekomen door een co-creatie met allerlei vertegenwoordigers van Laar. Het activiteitenterrein sluit aan op het wandelnetwerk van Grenspark Kempen~Broek.

Dit jaar is er een nieuw watertappunt bijgekomen. Deze staat bij het NS-station, naast de VVV-informatiezuil op het Stationsplein. Reizigers en voorbijgangers kunnen gratis kraanwater tappen.