Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
zo. 6 mei. 2018 tot zo. 7 okt. 2018 

Een bijzondere expositie biedt de Sint Annamolen van Keent dit jaar.

Te zien is de volledige collectie molenluciferdoosjes die tussen 1964 en 1979 door de Eindhovense Luciferfabriek zijn uitgegeven onder het merk Molenlucifers.

De expositie wordt zondag 6 mei om 14.30 uur geopend en is tijdens de openingsuren van de molen tot en met Limburgse Molendag, zondag 7 oktober 2018, te bezoeken.

Tijden: 
14.30-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Annamolen Keent
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat
6006PW Weert
Nederland
Telefoon: 
0611134446
Icoontje voor een agenda.
wo. 5 sep. 2018 tot wo. 17 okt. 2018 

Leer hardlopen in 7 weken! Start-to-Run is er voor iedereen, fit of niet je kunt altijd meedoen. Je traint in een groep, want samen lopen is gewoon leuker. Je krijgt coaching van een professionele trainer. Binnen 7 weken leer je om 25 minuten aaneengesloten hard te lopen op je eigen tempo. Startpakket met Runner’s World gids, magazines en audiocoaching in de App. 

Tijden: 
10.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 49,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
IJzeren Man, parkeerplaats Natuur- en Milieucentrum
Loopfirma
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
06 - 230 422 76
Icoontje voor een agenda.
do. 6 sep. 2018 tot do. 31 jan. 2019 

Van 6 september 2018 tot 1 februari 2019 is er in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert een nieuwe tentoonstelling te zien. De Paddenstoelen in de IJzeren Man

In heel Nederland zijn zo'n 5.000 verschillende soorten paddenstoelen met het blote oog te zien. Van die 5.000 soorten hebben we er in de loop der jaren zo'n 400 soorten in het IJzeren Man gebied ontdekt, vooral in de tuin van het NMC en in de directe omgeving.

Een deel van die IJzeren Man paddenstoelen is nu op mooie foto’s in het NMC De IJzeren Man te zien. Daar zitten hele gewone bij zoals de Vliegenzwam (rood met witte stippen) en het Eekhoorntjesbrood. Maar ook hele vreemde soorten.

Bijvoorbeeld paddenstoelen met een luchtje: natuurlijk allereerst de Grote Stinkzwam die naar een dood beest ruikt maar ook de Stinkmycena die naar bleekwater ruikt of de Narcisridderzwam die naar koolteer ruikt. Vreemd gevormden soorten zoals de Oorlepelzwam, het Wimperzwammetje en de Oliebolzwam zijn er ook te zien.

Al deze soorten kunt u van dichtbij op mooie foto’s bewonderen. Verder staan in de herfstvitrine verschillende modellen van paddenstoelen.

Komt u binnen maar eens kijken om daarna buiten in de tuin en  het bos veel meer paddenstoelen te zien.

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert.
De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Tijden: 
Openingstijden NMC
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
NMC Weert
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495524893
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: vr. 21 sep. 2018 

De Philips van Horne viert haar 50 jarig jubileum. De eerstre grote activiteit is de van Horne reünie op Kermiszaterdag 29 september van 14.00-02.00 uur. De reünie is toegankelijk voor alle oud-leerliongen die vanaf 1968 op de Philips van Horne Scholengemeenschap hebben gezeten. Dus naast de Mavo Havo en atheneum/gymnasium ook leerlingen van de twee vroegere stadsmulo's, de MMS van de Ursulinen en het gymnasium van de Paters van de Heilige Geest. De inschrijving oor deze reunie is gestart via de speciale '50 jaar Philips van Horne' website www.philipsvanhorne50.nl
Er zijn twee manieren om tickets à tien euro te bestellen: de eeste manier is digitaal bestellen en betalen via de website. De tweede mogelijheid is betaling contant of pin aan de kassa op school op 29 september. Hiervoor krijgen de reünisten naast koffie/thee en een stukje weerter vlaai ook nog drie consumptiebonnen.
Tijdens deze dag is er ruimschoots gelegenheid om in het schoolgebouw en in de grote feesttent uitgebreik met oud-klasgenoten en oud-docenten te praten. Daarnaast kunnen er ook gastlessen van oud-docenten bezocht worden, er zijn rondleidingen door het vernieuwde gebouw en je kunt een groepsfoto laten maken van alle examenjaren. Tevens zijn er talloze foodtrucks aanwezig voor warme en koude maaltijden. In de tent vindt later op de avond een groot feest plaats met diverse dj's en livemuziek van oud-Van Horne Pop winnaar 'Guarantee'.

Tijden: 
Vanaf nu inschrijven. Reünie za 29 sept 14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,00 koffie/thee, vlaai en 3 consumptiebonnen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Scholengemeenschap Philips van Horne
Herenstraat 298
6004 KN Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 21 sep. 2018 

Een evenement waarbij een diepe ontspanning centraal staat. Je gaat je ontspannen op drie niveaus: lichamelijk, mentaal en emotioneel, zodat je na deze heerlijke luxe ontspanning het gevoel hebt dat je vier uur geslapen hebt. Je wordt in een toestand gebracht die tussen waken en slapen ligt. De ontspanning is geschikt voor iedereen, maar speciaal ook voor mensen die slecht slapen en gespannen of ziek zijn. Spanningen in het lichaam lossen zich tijdens de ontspanning op. Meer info en aanmelden via de website.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Cwartier
Resilience, Praktijk voor yoga en counseling Marlie Laveaux
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
+31625258679
Icoontje voor een agenda.
vr. 21 sep. 2018 

Blijven zitten is geen optie!!

De beste muziek van de afgelopen veertig jaar hoor je bij UpYouGo. Of het nu disco, pop, rock ‘n’ roll, ska of soul is, onze Dj draait het allemaal! Dus trek je stoute dansschoenen aan en kom swingen.

Wanneer en waar

Datum: 21 september 2018
Tijd: 20.00 uur
Entree: Gratis
Ingang (theatercafe) Raphaelpad

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 

De rode loper ligt uit voor alle kinderen vanaf 4,5 jaar die mee willen doen met het jaarlijkse groepsspel van scouting St. Maarten. Dit jaar staat deze dag in het teken van Hollywood. Een dag vol glitter en glamour. Dat wordt dus een schitterende dag. Een dag die je niet wil missen.

We verzamelen in het Molenakkerpark (nabij de Montessorischool). Na de gezamenlijke opening, het welkomstwoordje en de uitleg lopen we in groepjes diverse tochtjes door Molenakker. Op de posten zijn verschillende spellen met een catwalk, slow motions, fotoschoot, de walk of fame en nog veel meer.

Doe mee en kom naar het Molenakkerpark.

 

Tijden: 
09.45-16.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Molenakkerpark
Scouting St. Maarten
Beltmolen
6003 BW Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 tot zo. 23 sep. 2018 

een ontmoeting tussen unieke kunst en bloemen

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
St.Theuniskapel
Particulier
Altweerterkapelstraat 6
6006PB Weert
Nederland
Telefoon: 
0622211367
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 22 sep. 2018 

De monumentale Sint Anna Beltkorenmoen aan de Keenterstraat is iedere zaterdag geopend van 11 tot 17 uur. In de molen kunt u de molenaars bij hun werk volgen, er zijn demonstraties, rondleidingen en er is een molenwinkeltje. Ook vertellen we u graag over Onze Molenberg Zzzoemt, ons bijenprojet bij de molen samen met Imkerij Weerterland.

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Annamolen Keent
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat
6006 PW Weert
Nederland
Telefoon: 
0611134446
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 

Zaterdag 22 september zijn er 4 modeshows in de Maasstraat in Weert. De ondernemers uit de Maasstraat laten gezamenlijk de nieuwste trends voor het najaar zien. De modeshows zijn om 12.30 - 13.30 - 14.30 - 15.30 uur. 

Na elke modeshow worden er onder het publiek leuke prijzen verloot. De lootjes worden aan het begin van de show uitgedeeld, dus zorg dat je er op tijd bent. 

 

Tijden: 
12.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Jolanda van Stipdonk
Xambeau
Maasstraat 12
6001EC Weert
Nederland
Telefoon: 
0459543573
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 

74 jaar geleden werd Weert bevrijd door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon The Suffolk Regiment.

Herdenking: Suffolk Monument (Stadsbrug) om 16.00 uur - sobere herdenking met dit jaar speciale gasten cycle team WWNL (Wounded Warriors Nederland). Met enkele sprekers en kranslegging - Muziek : Seniorenorkest.

Toegangsprijs: 
geen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Suffolkweg - Stadsbrug
Comite Bevrijding en Herdenkingen Weert
p/a Maasstraat 22
6001EC Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-534681
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 
grof taalgebruik

Speciaal voor de allerkleinste organiseert Gotcha! Cinema op zaterdag 22 september 2018 een Kleuterbios met de film Brandweerman Sam – Klaar voor actie!

Kleuterbios
Om de kleintjes kennis te laten maken met de bioscoop organiseert Gotcha! Cinema de Kleuterbios. Tijdens de film zal het geluid wat zachter staan en het zaallicht gedeeltelijk aanblijven. Na de film krijgt ieder kind een bioscoopdiploma, tekening en verrassing.

Brandweerman Sam – Klaar voor Actie!
Als een brandende oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder rijdt, is Brandweerman Sam direct klaar voor een gedurfde reddingsactie. Mandy en Sarah filmen zijn redding en plaatsen het op hun nieuwe website Piekepolder Online. De video van Sams heldendaad gaat viraal en wordt ook opgemerkt door een beroemde Hollywood regisseur. Hij wil dat Sam de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe film. Alleen wil de jaloerse tegenspeler van Sam deze rol ook en heeft er alles voor over om het van Sam af te pakken. Tijdens het filmen gebeuren er plotseling allemaal ongelukjes waarbij Sam gewond had kunnen raken. Daarom treft hij een aantal voorzorgsmaatregelen. Maar wanneer Sams tegenspeler het veiligheidslint van een vluchtauto doorknipt, vindt er een heel gevaarlijk ongeluk plaats. Alsof het allemaal niet erg genoeg is, lijkt het ook alsof het de schuld van Sam is. Mag Brandweerman Sam de film nog afmaken en komen Sarah en Mandy erachter wiens schuld het echt is?

Datum: zaterdag 22 september 2018
Aanvang: 16.00 uur
Duur: 75 minuten (inclusief pauze)
Entree: € 7,- p.p. Inclusief bioscoopdiploma, tekening en verrassing

Bestel nu je kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/brandweerman-sam-klaar-voor-actie-kl...

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 22 september, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Jeugdfilm
Regie: 
Gary Andrews
Lengte: 
1:15:00
Premiere: 
zaterdag, 22 september, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 

Een aantal enthousiaste bezoekers van de HangOut organiseert samen met het jongerenwerk van Punt Welzijn een jeugddisco. Een mooie kans voor deze jongeren om te werken aan hun vaardigheden op allerlei gebieden. “Iedereen is altijd aan het gamen, maar dat kan ook anders”, zegt één van hen. “Als thema willen we ‘Ibiza Party’, omdat de zomervakantie veel te snel om is gegaan”. De jeugd is trots op wat ze nu al hebben georganiseerd en zijn er van overtuigd dat het een spectaculaire avond gaat worden!

Maar niet alleen organiseert de jeugd deze Ibiza Party, ook zullen zij de avond zelf invullen. Twee jongeren hebben zich gemeld als DJ en ook de bar zal bemand worden door deze jonge organisatoren samen met de jongerenwerkers.

De disco is voor de 10 t/m 14 jarige jeugd een mooie kans om nieuwe klasgenoten en andere leeftijdsgenoten te ontmoeten.

  • Wanneer: zaterdag 22 september van 18.30u – 22.00u. Bij voorkeur blijft iedereen tot 22.00u, zodat ouders/verzorgers weten wanneer het kind naar huis komt / opgehaald kan worden. De ouders zijn tijdens het feestje natuurlijk niet welkomJ.
  • Waar: Jongerencentrum de Hangout; Vrakkerveld 2a, Boshoven
  • Leeftijd: 10 t/m 14 jaar
  • Entree: gratis
  • Consumpties: iedereen krijgt een welkomstdrankje. Extra consumpties kosten €1,-. In het jongerencentrum wordt uiteraard nooit alcoholische drank geschonken.

 

Het jongerenwerk richt zich onder andere op talentontwikkeling, empowerment, ontmoeting en ontspanning. De HangOut is een van onze locaties hiervoor. De HangOut biedt namelijk ook door de weeks inlopen en activiteiten aan, specifiek gericht op jongeren in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Ouders zijn ook altijd welkom om een keer een kijkje te nemen bij de HangOut. Mochten er nog vragen zijn dan kan er contact worden opgenomen met het jongerenwerk via 0495-697900.

Tijden: 
18.30-22.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0655115663
Icoontje voor een agenda.
za. 22 sep. 2018 

In 2017 organiseerde de Stichting Fakkelestafette Weert e.o. voor de 65e keer de Fakkelestafette ter gelegenheid van de herdenking en viering van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Helaas heeft het bestuur van de stichting daarna, in goed overleg met alle betrokkenen en na rijp beraad, moeten besluiten te stoppen met de organisatie van dit jaarlijks terugkerend evenement.

 

Graag willen we echter eenieder die de de afgelopen 65 jaar op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de Fakkelestafette nog een keer de gelegenheid geven op een gezellige wijze bij elkaar te komen en leuke herinneringen op te halen.

 

Wij organiseren daarom op zaterdag 22 september 2018 een reünie voor iedereen die heeft meegedaan aan of op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan 65 jaar Fakkelestafette. De reünie vindt plaats bij De SooS aan de Nieuwe Markt en begint om 19.00 uur. Tijdens de reünie zullen diverse foto’s van de diverse edities van de Fakkelestafette klaar liggen voor diegene die ze graag wil hebben. Ook hebben we nog een aantal souvenirs van de afgelopen jaren die gratis meegenomen mogen worden. Maar het hoofdthema van de avond is gezelligheid en herinneringen ophalen!

 

Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we mogen rekenenen is het nodig dat u zich aanmeldt voor deze reünie.

Mogen wij u verwelkomen? Stuur dan een e-mail naar reunie@fakkelestafette-weert.nl en vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en met hoeveel mensen u de reünie zult bezoeken.

Met de aanmelding voor de reünie geeft u er ook toestemming voor dat uw gegevens voor de organisatie van de reünie worden gebruikt.

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De SooS
Fakkelestafette Weert e.o.
Markt 9
6001 EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
06-25247798
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

Postzegelvereniging Filatelica Weert e.o.

Organiseert een grote nalatenschaps veiling met ruim 300 kavels

Op zondag 23 september 2018 te Weert

Plaats: Scholengemeenschap Philips van Horne

Herenstraat 298 6004 XL Weert.

Toegang gratis

De veilingkavels kunnen vanaf 10.00  u. tot 12.00 u. worden bezichtigd.

Aanvang veiling: 12.30 u.

Het veilingboekje staat begin augustus 2018 op onze website: www.filatelicaweert.nl

Inform. Th. Verheyen, Tel: 0495-541666, e-mail: postzegelclub@home.nl

Secretariaat: E. Goossens, Tel: 0475-494086, e-mail: ewtgoossens01@hetnet.nl

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Scholengemeenschap Philips van Horne
Postzegelvereniging Filatelica Weert e.o.
Herenstraat 298
6004 XL Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-541666
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

Voorafgaand aan het Cultureel Lint op zondag 23 september zal op de Oude Markt tussen 11:15 uur en 12:30 uur, het eerste Weerter Cultuur Ontbijt plaatsvinden. Dit ontbijt wordt georganiseerd voor alle vrijwilligers van culturele instellingen in Weert en omgeving.
Stichting Cultureel Lint wil graag iets terug doen voor iedereen die zich de afgelopen jaren heeft ingezet voor de culturele sector. Denk hierbij aan vrijwilligers van bijvoorbeeld harmonieën, koren en theatergezelschappen.

Herken jij jezelf als vrijwilliger van een culturele organisatie in Weert, dan kun je vanaf woensdag 29 augustus gratis een ontbijt reserveren via de website van het Munttheater (max. 4 personen per adres); je ontvangt dan e-tickets. Van woensdag 12 september t/m 19 september kunnen deze e-tickets aan de kassa van het Munttheater worden omgewisseld voor een ontbijt-voucher. Deze vouchers geven op 23 september recht op een heerlijk ontbijt (één ontbijt per persoon). Alle ontbijtjes worden aangeboden door Albert Heijn Muntpassage en zitten verpakt in een door Moonen Packaging ontwikkelde doos die na afloop weer gerecycled kan worden. Er kunnen in totaal 300 vrijwilligers deelnemen aan het ontbijt. Dus wees er snel bij!
 

Het Weerter Cultuur Ontbijt is een initiatief van de Stichting Cultureel Lint en komt mede tot stand door de inzet van diverse ondersteuners waaronder Moonen Packaging, Albert Heijn Muntpassage, Rotary Land van Horne, Rotary Weert en Samenfonds 0495. Tijdens het nuttigen van het ontbijt zal er gezorgd worden voor een gezellige muzikale omlijsting.

Tijden: 
11.15-12.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Markt Weert
Cultureel Lint
Markt
6001 EH Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

Voor de 7e keer kan Weert weer gaan genieten van het Cultureel Lint, georganiseerd door het Munttheater, Rick en Muziekcentrum De Bosuil, in samenwerking met vele andere culturele organisaties en amateurverenigingen. Het is dé gelegenheid om kennis te maken met het grote en diverse aanbod dat Weert rijk is. In de binnenstad, in en rondom het Munttheater en Theater De Huiskamer, op de Oude en Nieuwe Markt en in het Rick kunt u snuffelen aan het nieuwe culturele aanbod van 2018-2019. Op diverse locaties zijn demonstraties, miniconcerten en workshops te zien, voor ieder wat wils en voor jong en oud!

 

Tijden: 
12:00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

Met z’n allen kijken we weer uit naar Cultureel Lint, dé uitmarkt van Weert en de start van een gloednieuw cultureel seizoen! Het is altijd een groot feest, maar dit jaar komt er wel een hele bijzondere organisatie. Tijdens het Lint kun je namelijk kennis maken met United by Music, een internationale stichting die sinds kort ook een vestiging heeft in Limburg. Weertenaar Mingus Cox is speciale gast.  

United by Music is een stichting die getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden. De stichting werd in 2006 opgericht en inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in Nederland, Noorwegen, Roemenië en Noord-Amerika. In Nederland is de stichting gevestigd in Sliedrecht. Nu kun je zeggen dat Nederland niet zo groot is, maar als je elke week van Weert naar de Randstad moet rijden, kan dat toch flink veel energie kosten. Daarom is er sinds kort ook een United by Music vestiging in Weert, Limburg.

Aanstichter van deze nieuwe vestiging is drummer en Weertenaar Mingus Cox. Eigenlijk kan je hem geen onbekende meer noemen na zijn interview bij de VPRO  en zijn optreden met Racoon tijdens het Knoop Gala. “Toen ik 4 jaar oud was, kreeg ik mijn eerste drumstel. Als 14 jarige ben ik echt gaan drummen en heb ik zelf alles geleerd. Het is wel een beetje moeilijk, maar als je heel veel oefent, gaat er wel routine in zitten.” Muziek is zijn passie. Hij wil laten zien dat hij iets kan en daarmee mensen inspireren.

Mingus wordt op dit moment een paar keer per maand van Weert naar Sliedrecht gereden door zijn ouders. Hoe fijn zou het zijn als getalenteerde artiesten als Mingus ook in de buurt kunnen oefenen en optreden? Organisatie RICK (Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie) heeft deuren geopend om voor Weert en omgeving United by Music op te starten. Tijdens het Kiwanis Sport- en Cultuurgala is er € 2.700,- verdiend als stimulans geld om vrijwilligers en deelnemers te vinden en om bands te begeleiden. Inmiddels is er al een oefenruimte en een muziekdocente. 

United by Music Limburg is op dit moment nog op zoek naar getalenteerde artiesten en vrijwilligers. Tijdens Cultureel Lint zullen zij zichzelf presenteren door middel van optredens en korte interviews. Zo hopen ze nieuwe mensen te vinden die zich willen verbinden aan de stichting, zodat Mingus binnenkort ook met een band in Limburg kan spelen. Kent u een getalenteerde artiest? Of lijkt het u leuk om de stichting te helpen? Loop dan even langs tijdens Cultureel Lint!

Tijdens Cultureel Lint kunt u kennis maken met United by Music en Mingus en u kunt zich aanmelden als artiest of vrijwilliger om u ook te verbinden aan de stichting. De bijzondere artiesten zijn van 13.00 tot 17.00 uur te vinden in de Stationsstraat bij Café ’t Swaentje.

Voor meer informatie: www.unitedbymusic.nl

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
't Swaentje
Stationsstraat 1
6001JC Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

We houden weer een gezellige kienmiddag in de inloop van BeekCwartier, Beekstraat 54 in Weert.

De inloop is open vanaf 13:00 uur.

Er wordt gespeeld voor geldprijzen. Tevens zal er een loterij plaatsvinden waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

Tijden: 
14.00 uur
Toegangsprijs: 
Prijs per serie € 6,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

Tosca Menten, auteur van de bekende Dummie de Mummie serie komt naar Bruna Weert! Ze zal aanwezig zijn om over haar boeken te vertellen en een meet & greet met haar lezers en fans om boeken te signeren en op de foto te gaan.

Er is ook een leuke winactie. De 10 leukste als mummie verklede kinderen die om 14:30 aanwezig zijn, winnen een waardebon van €25,-!

Tijden: 
14.30-15.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bruna Weert
Markt 11-13
6001EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-534211
Icoontje voor een agenda.
zo. 23 sep. 2018 

Als speciale slotact van het Cultureel Lint organiseert Manoeuvre op zondag 23 september vanaf 17.00 uur haar jaarlijkse "Stadzînge". Het is inmiddels de vijfde editie van dit oergezellige meezingfeest, waarmee het voorzichtig “een begrip” onder de Weerter evenementen kan worden genoemd. Stadzînge wordt georganiseerd vanuit een vergelijkbare formule als het bekende Tapzînge, dat Manoeuvre al sinds meer dan 25 jaar op de planken brengt. Koorleider Noël Seerden zal wederom leiding geven aan een gelegenheidsband met Leon Hoeben, Jan van Dooren, Jos van Dooren, Bèrke Donkers en Martijn Mennen. De leden van Manoeuvre nemen uiteraard de zang voor hun rekening, samen met devocale power van de dames Fämke Gerits, Wendy van Dooren en Wendy Overklift. Stadzînge 2018 belooft dit jaar een memorabel meezingfestijn te worden. De programmering als slotact en uitsmijter van het Cultureel Lint heeft Manoeuvre geïnspireerd tot een buitengewoon mooi programma. Het repertoire reikt van André Hazes tot Ramses Shaffy en van Tom Jones tot Tina Turner. Speciaal toegevoegd aan het repertoire zijn een aantal geweldige medleys, die een heus Toppers-sfeertje zullen creëren. De liedjes die op de planken worden gebracht zijn stuk voor stuk bij iedereen bekend. Er is een prachtig podium beschikbaar, met groot scherm, waarop de teksten mee te lezen zijn. Iedereen kan meedoen! Stadzînge staat gepland op de Markt te Weert, waar het te midden van de diverse horecagelegenheden meer dan gezellig toeven zal zijn. Lekker weer is besteld. Publiek is al op de been. Met andere woorden: het belooft weer druk en super gezellig te worden. Zorg dat je erbij bent!

Tijden: 
17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Markt Weert
Manoeuvre
Markt
6001AA Weert
Nederland
Telefoon: 
06 10107015
Icoontje voor een agenda.
vr. 28 sep. 2018 tot wo. 3 okt. 2018 

Alle dagen feest bij de SooS met de kermis. Midden op de markt en in het hart van alle attracties vieren wij het kermisfeest met drive-in show the Deejays, met nieuwerwets frühshoppen met een heuse cantus, ouderwets matinee en een loterij met als hoofdprijs een scooter! 

Op vrijdag en zaterdag overdag is onze keuken nog gewoon open voor heerlijke lunch. Daarna bent u welkom voor een lekker koud biertje of mooi wijntje. Samen proosten op dit Wieerter kermisfeest!

The Deejays maken er een feest van vrijdag tot en met dinsdag. 

Pimmie Donkers zorgt op maandag tussen 12.00 uur en 15.00 uur voor een bijzondere beleving met de waanzinnige kermiscantus! Daarna ouderwets matinee.

Op woensdag avond verloten* we een mooie scooter. Wanneer je gedurende de kermis een zakje munten koopt bij de SooS dan zit daat een lotje in waarmee je woensdagavond kans maakt op deze mooie prijs. Bijzijn is meemaken!
*Vraag naar de voorwaarden.

Graag tot ziens met de kermis!

 

 

Tijden: 
13.00-00.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
de SooS
de SooS
Markt 9
6001 EJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 53 27 21
Icoontje voor een agenda.
vr. 28 sep. 2018 tot wo. 3 okt. 2018 

Een van de allergrootste kermissen van Nederland is de kermis van Weert. Liefst 130 attracties!

Tijden: 
vr 16-00.30 za 12.30-00.30 zo tm wo 12.30-24.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Kermis Weert
Markt
6001 GJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 28 sep. 2018 

Even uit de kermis drukte?

Op vrijdag 28 september | 20.30 uur | Keys Zuna
Keys Zuna komt uit Parijs en gaat een avond spelen met moderne funk/soul/hip hop, geïnspireerd door acts als D’Angelo, Jill Scott en Maxwell. Ze hebben net hun nieuwe EP uitgebracht. Buiten op het podium van het Rahaelpad zal de funk boven het kermisgedruis uitkomen.

Op zaterdag 29 september | 20.00 uur | DIEP
Inmiddels kennen we Diep event als het meest intieme house en techno concept van Weert en omstreken.

Op zondag 30 september | 14.00 uur | Lounge

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
vr. 28 sep. 2018 tot za. 29 sep. 2018 

Wij zijn ondertussen de tel kwijt geraakt, maar wat we zeker weten is dat Ondergronds al jaaaaren hofleverancier van techhouse en techno is tijdens de vrijdag van Kermis Weert.

 

Line-up:

Veritas

Monsieur Pompe

Daniel J

Glen Biesters

 

Gratis entree

Tijden: 
22.00-03.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis entree
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Café Zig Zag
Ondergronds
Beekstraat 1A
6001GG Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 29 sep. 2018 

De reünie is toegankelijk voor alle oud-leerlingen die vanaf 1968 op de Philips van Hornescholengemeenschap hebben gezeten. Dus naast de mavo, havo, atheneum/gymnasium leerlingen ook leerlingen van de twee vroegere stadsmulo's de MMS van de Ursulinen en het gymnasium van de Paters van de Heilige Geest welkom zijn. 

Er is een foodmarket, er zijn themalokalen: Griekenlandreis, Romereis, musicals, computerclub, Berlijnreis en Praagreis, foto-expositie in de aula, rondleidingen, gastlessen van oud-docenten. Er worden groepsfoto's gemaakt. In de Philips van Horne feesttent zijn optreens van The PvH Band, Guarantee en er zijn dj's.

 

14.00 uur ontvangst

14-21 uur Themalokalen: Griekenlandreis, Romereis, musical, computerclub, Berlijnreis en Praagreis, foto-expositie aula, Malawi-informatiestand in de feesttent

15-01 uur Foodmarket

16-19 uur Rondleidingen door het gerenoveerde geouw

16-17 uur Eerste serie gastlessen oud-docenten

17.30-18.30 uur Tweede serie gastlessen oud-docenten

19-21 uur Groepsfoto's per leerjaar

19-22 uur Dj's Tim Dings en Eloy Stroek

21-01 uur Philips van Horne Jubleumfeest met o.a. The PvH Ban, Guarentee

01-02 uur Afterparty: 'The night of the Philips'

 

Laatste nieuws zie www.philipsvanhorne50.nl

 

Tijden: 
14.00 uur-02.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,-- incl. koffie, thee, vlaai en 3 consumptiebonnen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Philips van Horne
Herenstraat 289
6004 XL Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 29 sep. 2018 

Even uit de kermis drukte?

Op vrijdag 28 september | 20.30 uur | Keys Zuna
Keys Zuna komt uit Parijs en gaat een avond spelen met moderne funk/soul/hip hop, geïnspireerd door acts als D’Angelo, Jill Scott en Maxwell. Ze hebben net hun nieuwe EP uitgebracht. Buiten op het podium van het Rahaelpad zal de funk boven het kermisgedruis uitkomen.

Op zaterdag 29 september | 20.00 uur | DIEP
Inmiddels kennen we Diep event als het meest intieme house en techno concept van Weert en omstreken.

Op zondag 30 september | 14.00 uur | Lounge

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
zo. 30 sep. 2018 

Op zondag 30 september duiken we met z'n allen in het grensverleden. Het huidige open landschap tussen Bocholt en Stramproy was eeuwenlang een uitgestrekt moerasgebied. Er was slechts één droge doorgang mogelijk. Die werd dwars gebarricadeerd door een reeks van opeenvolgende grachten en aarden wallen. Het hele complex- de Bocheltergraven genoemd- was zo'n 200 meter breed en 500 meter lang. De grens werd er van de 14e tot de 18e eeuw streng mee gecontroleerd. 

Als echte archeolegen gaan we met de schop in de hand op zoek naar de Bocheltergraven! Er valt iets te beleven.

Vanaf 13.00 uur: Kinder- en jongerenworkshops, demonstraties en begeleide wandelingen. Mini-opgravingen met echte archeologen, bodemprofiel maken, op zoek met de metaaldetector, luchtbeelden met de drone etc etc

15.00 uur: Historisch grensspektakel

Meer info www.kempenbroek.eu

Tijden: 
13.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Grensgevallen
Stramproyergrensweg
6039 Bocholt
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 30 sep. 2018 

Even uit de kermis drukte?

Op vrijdag 28 september | 20.30 uur | Keys Zuna
Keys Zuna komt uit Parijs en gaat een avond spelen met moderne funk/soul/hip hop, geïnspireerd door acts als D’Angelo, Jill Scott en Maxwell. Ze hebben net hun nieuwe EP uitgebracht. Buiten op het podium van het Rahaelpad zal de funk boven het kermisgedruis uitkomen.

Op zaterdag 29 september | 20.00 uur | DIEP
Inmiddels kennen we Diep event als het meest intieme house en techno concept van Weert en omstreken.

Op zondag 30 september | 14.00 uur | Lounge

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
zo. 30 sep. 2018 

Eind van deze maand is het exact 2 jaar geleden dat ons eerste bier de fles in ging. Daar willen we gepast bij stil staan.

Op zondagmiddag 30 september om 15 uur hebben wij daarom een paar echte Engelse pub-muzikanten uitgenodigd om deze feestelijkheid akoestisch op te luisteren met heerlijke tonen. Even weg van de kermisdrukte om gezellig in ons proeflokaal te komen genieten.

Tijden: 
15.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Brouwschuur
Parallelweg 143
6001HM Weert
Nederland
Telefoon: 
0619469404

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten