Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 6 sep. 2018 tot do. 31 jan. 2019 

Van 6 september 2018 tot 1 februari 2019 is er in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert een nieuwe tentoonstelling te zien. De Paddenstoelen in de IJzeren Man

In heel Nederland zijn zo'n 5.000 verschillende soorten paddenstoelen met het blote oog te zien. Van die 5.000 soorten hebben we er in de loop der jaren zo'n 400 soorten in het IJzeren Man gebied ontdekt, vooral in de tuin van het NMC en in de directe omgeving.

Een deel van die IJzeren Man paddenstoelen is nu op mooie foto’s in het NMC De IJzeren Man te zien. Daar zitten hele gewone bij zoals de Vliegenzwam (rood met witte stippen) en het Eekhoorntjesbrood. Maar ook hele vreemde soorten.

Bijvoorbeeld paddenstoelen met een luchtje: natuurlijk allereerst de Grote Stinkzwam die naar een dood beest ruikt maar ook de Stinkmycena die naar bleekwater ruikt of de Narcisridderzwam die naar koolteer ruikt. Vreemd gevormden soorten zoals de Oorlepelzwam, het Wimperzwammetje en de Oliebolzwam zijn er ook te zien.

Al deze soorten kunt u van dichtbij op mooie foto’s bewonderen. Verder staan in de herfstvitrine verschillende modellen van paddenstoelen.

Komt u binnen maar eens kijken om daarna buiten in de tuin en  het bos veel meer paddenstoelen te zien.

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert.
De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Tijden: 
Openingstijden NMC
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
NMC Weert
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495524893
Icoontje voor een agenda.
ma. 1 okt. 2018 tot zo. 30 dec. 2018 

Van de documenten uit het Gemeentearchief Weert die betrekking hebben op Philips de Montmorency, is een selectie gemaakt. Diverse akten zijn te zien. Onder meer de schuldbekentenis voor de som van 10.000 carolus gulden die Philips de Montmorency aan de stad Weert terug moet betalen. Deze zijn te zien in een presentatie op de begane grond en eerste verdieping in Bibliocenter Weert. Zie openingstijden bibliocenter geopend van ma tm za van 10.00/17 op maandag vanaf 13.00 uur

Tijden: 
di tm za 10-17 ma 13-17 uut
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 13 dec. 2018 tot zo. 27 jan. 2019 

BIJZONDERE KERSTTENTOONSTELLING IN DE ANNEX: CHRISTMAS BLUES

Nee, het is geen kerststalletjestentoonstelling, geen iconen of andere religieuze kunst. De expositie Christmas Blues, verwijst naar een maatschappelijk probleem: veel mensen zitten, in wat een warme en gezellige periode zou moeten zijn, alleen thuis. Ze hebben last van de “Christmas Blues”. Dean Martin zong daar in 1959 al zo mooi over: “

“I’ve done my window shopping
There’s not a store I’ve missed
But what’s the use of stopping
When there’s no one on your list

You’ll know the way I’m feeling
When you love and you lose
I guess I’ve got the Christmas blues”

Steeds meer mensen ervaren helaas deze gevoelens. Maar als je last hebt van de Christmas blues, blijf dan niet bij de pakken neerzitten. Kom in actie. Komt allen tezamen in kersttijd in de Annex in Weert. Samen wordt kerst weer gezellig. De expositie toont, uitgaande van de titel, een selectie uit de kunstwerken en historische gebruiksvoorwerpen van het museum waarin de kleur blauw de hoofdrol speelt. Een verrassende nieuwe kijk op de collectie en een voorproefje van de nieuwe benaderingswijze van de collectie van het nieuwe museum in de toekomst.

The Christmas Blues, De Annex, Meikoel  Weert.

Open van 13 december 2018 tot en met 27 januari 2019, woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur. Koopzondagen 16, 23 en 30 december 2018 en 27 januari 2019 van 14 tot 17 uur. Speciaal op tweede kerstdag geopend tussen 14 en 17 uur. Bezoekers kunnen verwachten op iets lekkers getrakteerd te worden.

Toegang gratis

Tijden: 
woe tm za 11-17, 16, 23, 26, 30 dec 14-17 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Annex
Meikoel
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 

Perron8 opent de deuren tijdens een gezellige kerstmarkt / open dag!

De deuren van bedrijfsverzamelcomplex Perron8 gaan open voor publiek, vrijdag opent een groot deel van de ondernemers die gevestigd zijn in het complex aan de Parallelweg in Weert de deuren voor een ieder die een kijkje wil komen nemen. Ze stellen zichzelf én hun producten graag aan je voor, u zult versteld staan van de diversiteit! Deelnemende bedrijven zijn: Kr8tig, Wonen Limburg, Fleximo, DirectBespaarAdvies, de Brouwschuur, 12 Roar business solutions, Helder personeelsdiensten, Parallel Cultureel Ontmoetingscentrum, Irene van Wel fotografie, Retro Yuppe Fish, Codriez painting, Al Osra Zorg, Geert van Nieuwenhoven orthopedie en Primal Performance sportschool.  Het beloofd een hele interessante en gezellige dag te worden met entertainment voor jong en oud dus neem de kinderen gerust mee, we gaan pizza’tjes en knapkoekjes maken en in chillroom Parallel houden ze de kids graag bezig met spellen als biljarten, tafelvoetballen en tafeltennissen maar ook film kijken en nog vééél meer! De Kerstman zal u bij de ingang, waar de geur van kerstbomen en vuurkorven u al tegemoet komt, welkom heten en een glaasje glühwein aanbieden, bij Kr8tig wordt u heerlijke warme chocomelk aangeboden. De geur van vers gebakken wafels zal u tegemoet komen zodra u het restaurant en de bakkerij van Kr8tig in loopt, kortom er is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Ook is er sfeervolle muzikale omlijsting die aangepast zal worden aan de gemoedelijke en intieme kerstsfeer die gecreëerd wordt, wat het tot een gezellige kerstmarkt zal maken! Wethouder van Cultuur en Onderwijs Geert Gabriëls van de Gemeente Weert zal ook een bezoek brengen aan de open dag en hij zal een woordje tot ons richten. In de koude buitenlucht kunnen de handjes gewarmd worden, gezellig rondom de vuurkorf want ook hier zal vanalles te zien zijn! Graag ontmoeten we u allemaal om onder het genot van een hapje en drankje gezellig met elkaar in gesprek te gaan en te kijken wat we voor u kunnen betekenen. Er zal door de deelnemende bedrijven ook een keur aan producten verkocht worden, zowel food als non-food, en dat uiteraard met verrassend kerstmarkt voordeel! Er zal een duidelijke bewegwijzering aanwezig zijn die u langs alle ondernemers leid zodat u niets hoeft te missen, onze locatie is tevens rolstoelvriendelijk en goed begaanbaar voor minder validen. Kortom, het is voor iedereen de moeite waard om een kijkje te komen nemen.
 
U bent van harte welkom om ons te bezoeken! Minder validen kunnen (gratis) parkeren aan de Parallelweg en voor overige bezoekers is ruime (gratis) parkeergelegenheid aan de Molenveldstraat, er hangt bewegwijzering naar de ingang. 

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis entree
Bijlage: 
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Perron8 bedrijvenverzamelgebouw
Kr8tig
Parallelweg 168 / 169
6001HM Weert
Nederland
Telefoon: 
0610383607
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 tot zo. 16 dec. 2018 

Het authentieke kerstsfeer en verbinding tussen jong en oud met ruime keuze aan activiteiten. Op 14, 15 en 16 december word er een groot kerstevenement georganiseerd bij de Grandcafé De Paol in Altweerterheide.

Vrijdag 14 december word de overdekte Clause Café geopend met een live bandje: Into The Blue-band. 5 afgestudeerde conservatorium studenten die muziek van verschillende genres spelen en oude liedjes weer tot leven brengen.

Op zaterdag 15 december gaat de kerstmarkt open om 14:00 met Glühwein, foodstands en tot nu toe zullen er al 15 verschillende kraampjes staan van kerststukken tot ambachtelijke producten tot beddengoed, sieraden en kleding.

’s Avonds vanaf 21:00 word alles helemaal omgetoverd naar een 80s & 90s party in een kerst editie waar The Mystery Beats zullen draaien de hele avond.

Zondag 16 december staat in het teken van verbinding tussen jong en oud. In de verwarmde en  overdekte Clause Café zal Jukebox om 14:00 optreden die de jaren 60s & 70s swing muziek spelen.

Tegelijkertijd, zal de kerstmarkt en Rudolfs Speelplein geopend worden met niemand minder dan de echte Kerstman! Waar kinderen van 5 t/m 12 jaar veilig kunnen spelen en rennen. Er zal een groot springkussen komen, overdekte speeltrailer aanwezig zijn, kinderanimatie, diverse spellen, een tekenwand in een verwarmde tent, onbeperkte ranja station, popcorn & suikerspin en een frietje met een snack voor de kinderen op reservering.

Alle dagen is Gratis Entree.

Voor meer informatie check onze facebook: Grandcafedepaol

 

 

Tijden: 
vr 20.00 uur za 14.00 uur zo 14.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Paol
De Paol
Bocholterweg 136
6006 TP Weert
Nederland
Telefoon: 
0495850954
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 

Een evenement waarbij een diepe ontspanning centraal staat. Je gaat je ontspannen op drie niveaus: lichamelijk, mentaal en emotioneel, zodat je na deze heerlijke luxe ontspanning het gevoel hebt dat je vier uur geslapen hebt. Je wordt in een toestand gebracht die tussen waken en slapen ligt. De ontspanning is geschikt voor iedereen, maar zeer zeker speciaal voor mensen die slecht slapen, gespannen of ziek zijn. Spanningen in het lichaam lossen zich tijdens de ontspanning op. Meer informatie vindt je op de website. Aanmelden ook graag via de website.

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Cwartier, kamer 107
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
+31625258679
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 

Frans Weekers, bewindvoerder van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling geeft een lezing als oud leerling van de Philips van Horne. Hij zal ingaan op zijn schooltijd op de Philips van Horne, gemaakte keuzes, insprirerende mensen in zijn omgeving en zijn politieke hoogte- en dieptepunten. Frans heeft een indrukwekkende carrière van medewerker van het toenmalig Tweede kamerlid Jos van Rey, Gemeenteraad Weert tot staatssecretaris van Financiën en zijn huidige functie als bewindvoerder van de Europese Bank.

AAnvang is 20.00 uur en vanaf 21.00 uur is er ruimte voor het stellen van vragen. Na afloop is er in het Theatercafé om 21.30 uur een gezellige nazit met livemuziek van de voormalige van Horne Pop winnaar, de rhytm & Blues groep, 'Route 66'

 

Kaartjes kosten € 5,-- zijn te reserveren via www.theaterdehuiskamer.nl of, indien plaats, te koop aan de dagkassa

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 5,--
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10B
6001 GT Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 

Hét recept voor een leuke avond: pure, eerlijke muziek en zorgen voor een goed humeur bij het publiek. Als iemand dit kon, was het wel James Last. En dat inspireerde Rolf Kaulard met zijn orkest dan weer tot dit concert: een avond vol jaren `60 en `70 hits van diezelfde James Last. De 13-koppige band presenteert een professionele show en neemt het publiek mee op een muzikale reis: van operette tot pop uit de Golf van Biskaje, en van het strand tot aan de bergen. De muziek van James Last wordt met veel aandacht voor detail gespeeld, met de kenmerkende eenvoud van de meester zelf!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 

Een maand nadat het Munttheater in Weert de originele Duitse jaren 70 Schlagermuziek naar haar theater haalde hebben ze nu weer een Duitse icoon uit deze tijd centraal staan in een avondvullend programma.

James Last was een Duitse orkestleider wie de “Happy Party Sound” internationale bekendheid gaf met ruim 200 gouden en 17 platina platen wereldwijd. Als componist schreef hij enkele honderden melodieën, waaronder evergreens en wereldhits als Games that Lovers play, The Lonely Shepherd, Lingerin' On, Happy Heart, When the Snow is on the Roses en Fool. Hij stierf in 2015, maar de muziek leeft voort.

Dit dacht ook de Duitse orkestleider Rolf Kaulard. Muziek moet leuk en entertaining zijn en iemand die dat altijd gespeeld en uitgedragen heeft was James Last. En precies dit idee, deze stijl en vooral zijn muziek heeft Rolf Kaulard met zijn orkest omgezet tot een avond vol jaren 60 en 70 hits van diezelfde James Last.

De 13-koppige band presenteert een professionele show met muzikale juweeltjes van James Last uit de jaren ‘60 en ‘70 en met veel aandacht voor detail. De band laat het koper knallen en de percussie resoneren en zo wordt het geluid en de muziek van James Last uit deze tijd gespeeld met de kenmerkende eenvoud en het kenmerkende ritme.

Tijden: 
20.15 uur
Toegangsprijs: 
23,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater Weert
Rock Inc. Entertainment
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 513 575
Icoontje voor een agenda.
vr. 14 dec. 2018 

Route 66 is een coverband uit de regio Weert. De band staat garant voor overtuigende optredens met een repertoire dat bestaat uit herkenbare bluesrock en rock 'n roll uit de jaren '60 en '70. Naast covers heeft de band ook eigen materiaal.

De band is opgericht in januari 2007 en heeft zich ontplooid tot succesvolle coverband. Dit heeft uitgemond in een agenda met gemiddeld meer dan 30 optredens per jaar. De band heeft een avondvullend programma met herkenbare en originele covers uit de jaren '60 en '70. Inspiratiebronnen zoekt Route 66 bij bands als the Strays Cats, Status Quo, Chuck Berry, Zz Top en the Doors. Het repertoire wordt met volle overtuiging gebracht en zo heeft de band zich door de tijd heen al meer dan eens waargemaakt met optredens in menig café en kroeg tijdens feesten, kermissen, bandfestivals en andere gelegenheden.

Route 66 bestaat uit vier jonge, ervaren muzikanten. De frontman is Tim Crins (1989). Hij is de zanger en speelt daarnaast zowel gitaar, toetsen als bluesharp. Dit alles brengt hij met een overtuigende performance. Zijn broer Luuk Crins (1991) is bassist, Paul Bongers (1991) de gitarist, en beiden zijn zeer getalenteerd. Thijs Bastiaans (1990)(drums) is een ervaren muzikant die momenteel bezig is aan zijn studie slagwerk aan het conservatorium in Den Haag.

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
za. 15 dec. 2018 

Gezellige kerstmarkt bij de Bethelkerk aan de Maaspoort.

Tijden: 
11.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bethelkerk
Maaspoort
6001 BP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 15 dec. 2018 

De Sint Annamolen en de molenwinkel zijn deze zaterdag open van 11 tot 16 uur

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Annamolen Keent
Annamolen Keent
Keenterstraat, 1
6006PW Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: za. 15 dec. 2018 

De bekende Kerststal van Weert is terug in 2018! Na een succesvolle doorstart in 2017, zal de Kerststal ook in 2018 weer opgebouwd worden in de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert.

De kerststal is van zaterdag 15 december t/m zondag 30 december 2018 dagelijks te bezoeken van 16:00 tot 21:00 uur. De ingang vindt u aan de Maasstraat 17, bij de poort van het gastenhuis.

Entreekosten komen ten goede aan de Kerststal (onkosten) en aan het klooster van de Zusters Birgittinessen.

Tijden: 
16.00-21.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Birgittinessenklooster
Maasstraat
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 15 dec. 2018 

Nadat zij in 2016 helaas verstek moest laten wegens ziekte, komt zij haar belofte alsnog na: SuuS komt naar Weert! Wie kun je beter vragen mee te doen met het jaarlijkse kerstconcert, dan iemand die je alles om je heen doet vergeten en je midden in je hart weet te raken? Het veelzijdige Limburgse talent Suzan Seegers, oftewel SuuS , doet dit keer op keer met haar sprankelende persoonlijkheid en haar fantastische stem. Zowel SuuS als Vivace zijn winnaars van de Weerter Podium Prijs. Hoogste tijd dus voor deze mooie samenwerking op het podium van het Munttheater.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
21,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 16 dec. 2018 

Op zondag 16 december geeft het Clarinet Choir Weert (CCW) om 10.40 uur een kerstconcert in de Heilig Hartkerk in Altweerterheide (Bocholterweg 112). Dit concert is gratis toegankelijk. Aansluitend, om 11.00 uur, zal het CCW de mis voor de derde zondag van advent opluisteren.

 

Al sinds de oprichting (1986) staat het CCW, het klarinetensemble van RICK Weert, onder leiding van klarinet- en saxofoondocent John van Peij. De groep maakt muziek voor en door alle leeftijden en bestaat uit zo’n 20 klarinettisten en 2 slagwerkers, afkomstig uit zowel Noord-Brabant als Limburg. Het Clarinet Choir Weert speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen – die specifiek voor klarinet geschreven zijn – en verzorgt meerdere keren per jaar optredens, voornamelijk in de regio, maar ook elders in Nederland en in het buitenland. Tevens worden er regelmatig optredens met andere muziekensembles of zangkoren georganiseerd. Dit jaar waren er diverse optredens in Weert, Zwolle, Nederweert-Eind en Ittervoort.

 

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden, dus kom gerust eens langs tijdens een repetitie en breng je klarinet mee! Er wordt elke zaterdag van 10.00 - 11.30 uur gerepeteerd bij RICK (Wilhelminasingel 12, Weert), behalve in de schoolvakanties. Je kunt ook van te voren contact opnemen via het contactformulier op de site.

 

De volgende optredens van het CCW zijn op zaterdag 22 december om 19.30 uur, samen met Mannenkoor St. Caecilia Linne, in de Parochiekerk van de H. Martinus in Linne en op kerstavond 24 december om 18.00 uur in de St. Martinuskerk in Weert, waarbij aansluitend ook de kindernachtmis opgeluisterd zal worden.

 

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl

Tijden: 
10.40 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Heilig Hartkerk Altweerterheide
Clarinet Choir Weert
Bocholterweg 112
6006 TN Altweerterheide
Nederland
Telefoon: 
0495-533954
Icoontje voor een agenda.
zo. 16 dec. 2018 

Kerst in de Rozerij, de allermooiste kerstkadeautjes handgemaakt in een sfeervol ingerichte boerenschuur. Rozerij, Rietbroek 2, Stramproy 11.00-17.00 uur

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Rozerij
Rietbroek 2
6039 RK Stramproy
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 16 dec. 2018 

Op zondag 16 december gaat voor de tweede keer de Rotary Santa Walk van start. De Santa Walk is een funwalk voor jong en oud, waarbij deelnemers in een kerstmanpak een wandeling van ca. 3,5 km door en langs het centrum van Weert lopen. De start is om 15.00 uur in de Paterskerk aan de Biest 43 te Weert. Op verschillende plaatsen staan er stempelposten met o.a. live muziek, glühwein, chocomel en erwtensoep. Iedereen kan dus meedoen! Na afloop is er vanaf 16.00 uur een swingende Christmas afterparty.

Tijdens de Santa Walk gaan kerstgevoel, het goede doel en een geweldige dag met familie, vrienden of collega’s hand in hand. De Rotary Santa Walk Weert is een initiatief van de Rotary Club Weert. Met dit evenement wordt geld opgehaald voor Kindervakantiewerk Weert en Rotary Water & Sanitation.

Inschrijven kan via de website Santa Run Weert https://weert.rotarysantarun.nl/inschrijven. Deelname kost € 12,50 per persoon (kinderen € 7,50). Een kerstpak en de versnaperingen onderweg zijn hierbij inbegrepen.

Rotary is een wereldwijd netwerk van geïnspireerde individuen die hun passie vertalen naar relevante maatschappelijke doelen om het leven in samenlevingen te verbeteren. Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders.

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Paterskerk
Biest 43
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 16 dec. 2018 

De dansmiddag begint om 13:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De zaal gaat om 13:00 uur open. Op gezellige dansmuziek kunt u, met of zonder partner, met de voetjes van de vloer gaan. Dus lijkt het u leuk om samen met leeftijdsgenoten lekker actief bezig te zijn, gezellig een praatje te maken en andere mensen te leren kennen, kom dan zeker een kijkje nemen.

Tijden: 
13.30-17.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 3,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Buurtcentrum Moesel
Stichting wijkraad Moesel
Christinelaan 25
6006 CJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0610361838
Icoontje voor een agenda.
zo. 16 dec. 2018 

De Santa Walk is een funwalk voor jong en oud, waarbij deelnemers in een kerstmanpak een wandeling van ca. 3,5 km door en langs het centrum van Weert lopen. De start is om 15.00 uur in de Paterskerk aan de Biest 43. Op verschillende plaatsen staan er stempelposten met o.a. live muziek, glühwein, chocomel en erwtensoep. Iedereen kan dus meedoen! Na afloop is er een swingende Christmas afterparty vanaf 16.00 uur. 

Tijdens de Santa Walk gaan kerstgevoel, het goede doel en een geweldige dag met familie, vrienden of collega's hand in hand. De Rotary Santa Walk is een initiatief van de Rotary Club Weert en Rotary Water & Sanitation.

Inschrijven kan via de website Santa Run Weert htpps://weert.rotarysantarun.nl/inschrijven. Deelname kost € 12,50 p.p. kinderen € 7,50. een kerstpak en de versnaperingen onderweg zijn hierbij inbegrepen.

Rotary is een wereldwijd netwerk van geïnspireerde individuen die hun passie vertalen naar relevante maatschappelijke doelen om het leven in samenlevingen te verbeteren. Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders.

Tijden: 
15.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Start Paterskerk Biest
Biest 43
6001 AP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 16 dec. 2018 

Speciaal voor de allerkleinste organiseert Gotcha! Cinema op zondag 16 december 2018 een Kleuterbios met de film @De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen.

Kleuterbios
Om de kleintjes kennis te laten maken met de bioscoop organiseert Gotcha! Cinema de Kleuterbios. Tijdens de film zal het geluid wat zachter staan en het zaallicht gedeeltelijk aanblijven. Na de film krijgt ieder kind een bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing.

De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen 
In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast viert Stoffel de Schildpad zijn verjaardag en hij heeft wel een heel bijzondere wens: hij wil leren vliegen. Daar weten Ed & Willem Bever wel wat op. En dan is het ook alweer tijd voor de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Meneer de Raaf van Team Zwart zet letterlijk alles op alles om nu eens te winnen, maar zal dat hem lukken?

Datum: zondag 16 december 2018
Aanvang: 16.00 uur
Duur: 86 minuten (inclusief pauze)
Entree: € 7,- p.p. Inclusief bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing

Bestel nu je kaarten online: https://www.gotcha-weert.nl/product/de-fabeltjeskrant-de-grote-dierenbos...

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zondag, 16 december, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Freek Quartier
Cast: 
Georgina Verbaan (Stem)
Elsje Scherjon (Stem)
Armin van Buuren (Stem)
Richard Groenendijk (Stem)
Loes Luca (Stem)
Lengte: 
1:31:00
Premiere: 
zondag, 16 december, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
di. 18 dec. 2018 

Na het prachtige `Eline Vere’ komt Ger Thijs met een waardige opvolger: de literaire klassieker `Van de koele meren des doods’ van Frederik van Eeden. Hedwig Marga de Fontayne, een jonge, gevoelige, intelligente vrouw uit een aristocratisch milieu, is op zoek naar de ware liefde. Maar wie is dat? De kunstenaar die zij meer als vriend ziet? Haar echtgenoot, die slechts een platonische relatie met haar wil? In de hoop innerlijke rust te vinden, blijft zij zoeken naar de man die haar de zin in het leven terug kan geven en haar moeder kan maken.
Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er om 19:30 uur een gratis inleiding plaats in de foyer van het Munttheater. U dient hiervoor dient u apart te reserveren.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
29,50 incl. theaterdrankje
Overige informatie: 
Inleiding 19:30 uur (gratis | apart reserveren)
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
do. 20 dec. 2018 

Behoefte aan wat extra rust, ontspanning en beweging vóór de gezellige en 'binnenzittende en (vaak) te-veel-etende' kerstdagen? Loop dan op zaterdag 22 december aanstaande van 10 tot 12 uur mee met deze thema-wandeling! We vertrekken vanuit Studio de Eik en na een fijne wandeling komen we hier weer terug om aan de vuurkorf nog gezellig samen een kop koffie, thee of warme chocolademelk te drinken, met iets lekkers erbij natuurlijk! De kosten voor deze wandeling zijn € 15,00, dat is inclusief een kleine verrassing. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Let op: aanmelden is verplicht. Opgeven kan via e-mail: info@studiodeeik.nl Voor meer informatie kun je ook bellen: 06-43050645

Tijden: 
10.00-12.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 15,00 incl. consumptie, iets lekkers plus verrassing
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sylvia Geelen-Bongaerts
Studio de Eik
Dijkerstraat 48
6006PS Weert
Nederland
Telefoon: 
06-43050645
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: do. 20 dec. 2018 

Neem een kijkje in zijn woonkamer, stel al je prangende vragen en ga op de foto met de enige echte kerstman.

Tijden: 
13.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Huis van de Kerstman
Van Berlostraat
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 20 dec. 2018 

De dames van Zanggroep Vocus uit Weert met Marijke Berkers als dirigente verzorgen op donderdag 20 december vanaf 19.00 uur een Kerstviering in Zorgcentrum Rust in Roy, in Stramproy.

Er worden liedjes uit het eigen repertpire ten gehore gebracht, maar ook bekende kerstnummers, die door iedereen kunnen worden meegezongen, afgewisseld door gedichten en kerstverhalen.

 

 

 

Tijden: 
19.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Zorgcentrum Rust in Roy
Zanggroep Vocus
Frans Strouxstraat 55
6039 GJ Stramproy
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 20 dec. 2018 

Guilty Pleasures… Iedereen heeft ze, en wat is er nu leuker dan een avond in het theater vol Guilty Pleasures? Zing ongegeneerd mee met liedjes van de Backstreet Boys tot George Baker. Geniet van doldwaze acts, van rolschaatsen tot hoelahoepen, en tot slot van het Grote Foute Feest op het podium, dat hopelijk nog lang doorgaat tot in de foyer! De Powervrouwen in een brutaler en stoerder jasje. Op zoek naar datgene waar ze zich het meest voor schamen, maar wat ze stiekem het allerlekkerst vinden.
Hét ultieme vriendinnenuitje!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
28,00 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: vr. 21 dec. 2018 

In het weekend van 21 t/m 23 december zal dit jaar voor het eerst Winters Weekend worden georganiseerd op de Markt in Weert. Het concept is bedacht door de organisatie achter Foodstock, dat naast een wintereditie van het foodtruck-festival een divers muziekprogramma verzorgt in een gezellige tent naast de kerk.

Foodstock
Het concept van Foodstock is inmiddels bekend; lekker eten dat wordt geserveerd vanuit diverse foodtrucks, voor deze wintereditie in een extra sfeervolle ambiance. Het Foodstock terrein is elke dag vanaf 12.00u geopend en gratis toegankelijk.

Muziekprogramma
In de verwarmde tent naast de foodtrucks vindt er elke dag een muziekprogramma plaats. Op vrijdag 21 december trapt de Foute Kersttruien Party af vanaf 19.00u met o.a. het Eindhovense DJ-Duo Lampegastuh dat eerder al op Lakedance, Wish & Winterpark stond. Niets is deze avond te gek en uiteraard wordt iedereen uitgedaagd om die allerfoutste kersttrui aan het Weertse publiek tentoon te stellen. Op zaterdag staat er een thuiswedstrijd gepland voor het deephouse/techno concept Ondergronds. De zondag is ook in de muziekprogrammering gereserveerd als familiedag met het Kerst Meezingfestijn. Begeleid door een zanger / pianist is iedereen uitgenodigd om zo hard mogelijk mee te zingen met diverse kerstnummers en de hits van toen & nu.
De vrijdag & zaterdag-avond in de tent zijn enkel te bezoeken met een entree-ticket. Het Kerst Meezingfestijn is evenals Foodstock Winter gratis toegankelijk.

Openingstijden
Vrijdag 21 dec
Foodstock Winter 12.00u – 21.00u entree: gratis
Foute Kersttruien Party 19.00u – 00.00u entree: € 8,50

Zaterdag 22 dec
Foodstock Winter 12.00u – 22.00u entree: gratis
Ondergronds 19.00u – 00.00u entree: € 5,00

Zondag 23 dec
Foodstock Winter 12.00u – 21.00u entree: gratis
Kerst Meezingfestijn 12.00u – 23.00u entree: gratis

Tijden: 
12.00-21.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Foodstock wintereditie
Markt
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 21 dec. 2018 tot zo. 23 dec. 2018 

Komend jaar zal Foodstock, naast de reguliere editie op 15-16-17 juni 2018, ook een winter editie organiseren!

Niet het Stadspark maar de Markt zal het weekend van 21-22-23 december 2018 omgetoverd worden tot gezellig foodplein in winterse sferen. Uiteraard alles in de stijl van Foodstock. Verwacht dus het lekkerste eten uit de leukste foodtrucks, gezellige winterse terrassen en een uitgebreide (muzikale) programmering!

Tijden: 
16.00-22.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Markt
FT Productions
MArkt
6001 Weert
Nederland
Telefoon: 
0615699041
Icoontje voor een agenda.
vr. 21 dec. 2018 

Kinderkerstfeest Weert

Met het hele gezin kerst vieren is misschien wel het leukste wat er is. Tijdens het kinderkerstfeest willen we dat samen doen met een bijzondere voorstelling. Samen beleven we het kerstverhaal met theater en verhalen, daarna genieten we nog even na in kerstsfeer met warme chocolademelk of iets anders lekkers. Omdat het kerst is geven we je dit feest cadeau, kom je ook?

 

Matthijs Vlaardingerbroek

Matthijs is een artiest in hart en nieren die speelt, schrijft, filmt, vertelt, goochelt en (buik)spreekt. Matthijs geniet wanneer jij je verwondert, lacht, geniet, aan het denken gezet bent of in actie wil komen. Kom kerst vieren met Matthijs en laat je verrassen door de nieuwe boodschap van een oude geschiedenis.

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Bijlage: 
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Keenterhart
Christengemeente Nieuw Leven
St-Jozefskerkplein 3
6006ZH Weert
Nederland
Telefoon: 
0628403374
Icoontje voor een agenda.
vr. 21 dec. 2018 

‘Rhythm of the Dance’ is een dynamische Ierse dansshow met veel kostuumwisselingen, getalenteerde musici, virtuoze vocalisten en onvermoeibare dansers. De show is wereldwijd een enorm succes, met in de afgelopen 17 jaar al meer dan 12 miljoen toeschouwers. Jonge Ierse topartiesten – voor een deel afkomstig uit de beroemde `Riverdance’ shows – brengen een combinatie van moderne en traditionele Ierse dans op spectaculaire wijze voor het voetlicht. Ervaar de wervelende show, geheel in kerstsfeer, om u te warmen in de donkerste dagen van het jaar.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
35,00 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
za. 22 dec. 2018 

Je mooiste kerstcadeautje vind je in Weert! Tijdens de Midnight Shopping op zaterdag 22 december zijn de winkels in het centrum van Weert geopend tot 22.00 uur. Gedurende de avond genieten bezoekers van sfeervol entertainment en speciale aanbiedingen. Tijdens of na het shoppen is het heerlijk vertoeven bij de lokale horeca.

Tijden: 
10.00-22.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Late Night Shopping
Binnenstad
6001 Weert
Nederland

Meer evenementen

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten