Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 7 feb. 2019 tot ma. 15 apr. 2019 

Op 15 april organiseert Goedbezig Weert van Punt Welzijn in samenwerking met Nicole van Rijt-Ketelaars van Meeleven Verliesbegeleiding een interactieve workshop over verlies en rouw. Als vrijwilliger kun je regelmatig geconfronteerd worden met verlies en rouw, bijvoorbeeld als mensen vertellen over hun ziekte of beperkingen waar ze mee te maken hebben. Ook krijgt iedereen nu of later in zijn eigen leven te maken met verlies. Dit kan gevolgen hebben binnen je werk.  

Tijdens de workshop gaan we het gesprek aan over onderwerpen zoals: Wat is verlies en rouw? Welk effect heeft eigen geleden verlies in het contact met anderen? Waar loop je tegenaan? Wat vind je moeilijk of waar heb je positieve ervaringen mee? Welke gevoelens kan iemand hebben en hoe kun je daarmee omgaan? En wanneer kan het belangrijk zijn om hulp in te schakelen?   

Vanuit eigen opgedane ervaringen met verlies en rouw kan het fijn zijn om hier samen over te praten, van elkaar te leren en elkaar te versterken in de uitdagingen die er soms liggen binnen het werken als vrijwilliger.

De workshop vindt plaats in het Keenter Hart, Sint Jozefskerkplein 3 te Weert. Inlopen kan vanaf 18.45.
Deze start om 19.00 en zal tot ongeveer 21.00 duren.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk bij agendapunten op de website www.goedbezigweert.nu.
Of meld je aan via de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdgci5Uac8Dnv4TNoINKSIxIUQ8BT92...

Tijden: 
19.00-21.00 uur
Toegangsprijs: 
0
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Keenter Hart
Sint Jozefskerkplein 3
6006 ZH Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
wo. 20 feb. 2019 

Wat een droomdebuut voor het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde). Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling een vloedgolf aan lovende recensies en ontstond er een ware run op de kaarten. Dit seizoen komen de heren terug naar het theater met `Wachstumsschmerzen’. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
do. 21 feb. 2019 

De Nederlandse slagwerkgroep Slagerij van Kampen is uitgegroeid tot een act van wereldformaat en zijn dit seizoen wederom te zien in het Munttheater! In deze nieuwe show `Tocata Da Fuga’, letterlijk `aangeraakt door vlucht’, komt de samensmelting van culturen door de overweldigende oerdrift van de drums, de swingende toetsen en de hartverwarmende energie van de bandleden tot leven. Soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstillend. Het is een indrukwekkende muzikale ode aan alle volken die onze planeet zo rijk maken. Lang leve de verscheidenheid!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
28,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
do. 21 feb. 2019 

Op donderdag 21 februari zal voormalig NOS verslaggever en journalist Charles Groenhuijsen aan de bezoekers van zijn lezing bij Bibliocenter in Weert uitleggen, waarom we opgewekt naar de toekomst kunnen kijken. ‘Optimisten hebben de hele wereld’ is de titel van zijn nieuwste boek. Hij is van mening dat het - ondanks tegengestelde berichtgeving - heel goed gaat met de wereld. Volgens hem is er in Nederland onnodig veel onzekerheid en angst over de toekomst.

Daarover gaat hij graag met zijn publiek in discussie. Let op, aanvang 20.30 uur. Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

Veel gaat goed in de wereld. Nog nooit eerder hadden zoveel mensen zoveel invloed op hun eigen leven. Toch zijn veel mensen bang. Ze verliezen controle en vertrouwen en dat maakt hen boos en pessimistisch. Media spelen daar handig op in. “Het enige wat nog beter verkoopt dan seks is angst”, aldus een journalist.

Groenhuijsen biedt een andere kant. Hij heeft zijn eigen variant op de uitdrukking “Brutalen hebben de halve wereld”. “Laten we wat meer positief denken. Optimisme en geluk overkomen ons niet. Het is een keuze voor negatief of positief denken.”

Charles Groenhuijsen (1954) heeft heel wat boeken op zijn naam staan over de Verenigde Staten en Nederland. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Tijden: 
20.30 uur
Toegangsprijs: 
10,00 leden 15,00 niet-leden
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter Weert
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 feb. 2019 

Vrijdag 22 februari 2019. Disco zwemmen: swingen, zingen en chillen in zwembad. Dan draaien we de Kids Top 20 en nog veel meer! Verlichten we het zwembad met coole onderwaterverlichting. Kom met je vrienden zwemmen in de stroomversnelling, pak de 72 meter lange waterglijbaan of ontspan in het warme bubbelbad. 
En als je van alle inspanning trek krijgt, staat de beachclub voor je klaar. Tijd: 19.00-21.00 uur.

https://www.facebook.com/djbascoo/videos/1853986514853060/

We zijn vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur open.

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 5.50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
zwembad|waterskibaan|beachclub De Ijzeren Man
Geurtsvenweg 1
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-537170
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 feb. 2019 

Op vrijdag 22 februari organiseert VV de Beesterbolle het Jeugdboerenbal van de Molenakker en de Biest.

Ronde de klok van 19.15 uur zal het nieuwe jeugdboerenbruidspaar bekend gemaakt worden en in de on-echt verbonden worden door Kroeënpreens Luke I en Kroeënpreenses Minthe van VV de Beesterbolle.

Tijden: 
19.00 uur
Toegangsprijs: 
0
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
cafë-zaal de Hook
VV de Beesterbolle
Biest 112
6001AT Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 feb. 2019 

Op vrijdag 22 februari wordt in Zaal Don Bosco het Jeugdboôrebâl georganiseerd. Om 19:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom om de bruiloft van het jeugdboerenbruidspaar mee te maken. De avond wordt gegarandeerd een feest met de komst van Moerepetazie, de in bijna heel Limburg bekende carnavalsformatie die een live optreden geeft.

Tijden: 
19.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Zaal Don Bosco
v.v. de Brökwagters
Boshoverweg 60
6002AN Weert
Nederland
Telefoon: 
0646158131
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 feb. 2019 

Vastelaovundj Surprise Party CV de Heiknuiters

Zoals ieder jaar organiseert CV de Heiknuiters ook dit jaar weer de welbekende Vastelaovundj Surprise Party oftewel VSP. Dit jaar is het thema USA XXL.

De VSP is een feest speciaal voor de jeugd tot en met 16 jaar in Weert en omstreken.

Heb jij zin om met je vrienden lekker een avondje te feesten? Onze DJ zorgt ervoor dat de allernieuwste hits gedraaid worden. In de fotohoek sta je in de spotlight als een echte American Star en een optreden van een groep cheerleaders maakt het plaatje compleet. Feestplezier gegarandeerd, ook als je niet van de Vastelaovundj houdt! Kom je liever niet alleen? Ook ouders zijn van harte welkom op dit fantastische feest!

Verenigingen zijn ook van harte welkom op dit evenement.

 

Tijden: 
19.00 uur-23.00 uur
Toegangsprijs: 
1 Euro per persoon
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sporthal Op Den Das
CV de Heiknuiters
Bocholterweg 89
6006TL Weert
Nederland
Telefoon: 
06-51798244
Icoontje voor een agenda.
vr. 22 feb. 2019 

Oet Limburg kumt de meziek! Een toepasselijker thema is niet te bedenken voor de 6 x 11 jubileumeditie van De Limburger Vastelaovendconcerten. Dirigent Matti Cillissen en een keur aan artiesten nemen u mee door de hele provincie en laten u genieten van de mooiste Limburgse muzikale vastelaovendpareltjes en vele klassiekers! Gilbert Petit (meervoudig winnaar van de Limburgse buuttekampioenschappen) en Raymond Clement, die afgelopen jaar veel lof oogstte voor zijn heerlijke humor, zorgen met hun humoristische sketches voor een bulderende lach in de zaal.
En dat alles weer onder de strakke regie van Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht.

Tijden: 
20:11 uur
Toegangsprijs: 
30,00 incl theaterdrankje | jongeren tot 30 jaar 10,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 23 feb. 2019 

Kleurrijke schilderijen van de Roermondse kunstenaar Wijnand Thönissen ( maakte in 2015 de LI Vasteloavund poster) en de sculpturist Dick van Wijk toont er zijn bronzen kunstwerken. 

Wij heten u van harte welkom iedere zaterdag en zondag  van 14 tot 17 uur. 

 

 

Tijden: 
za en zo 14.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
GalerieaandeLangpoort
Herr
Langpoort, 7
6001cl Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495452210
Icoontje voor een agenda.
za. 23 feb. 2019 

Speciaal voor de allerkleinste organiseert Gotcha! Cinema op 23 februari 2019 een Kleuterbios met de film Maya: De Honingspelen.

Kleuterbios
Om de kleintjes kennis te laten maken met de bioscoop organiseert Gotcha! Cinema de Kleuterbios. Tijdens de film zal het geluid wat zachter staan en het zaallicht gedeeltelijk aanblijven. Na de film krijgt ieder kind een bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing.

Maya: De Honingspelen
Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

Datum: 23 februari 2019
Aanvang: 16.00 uur
Entree: € 7,- p.p. inclusief ticket, kleurplaat, bioscoopdiploma en verrassing.

Bestel nu je kaarten online: https://www.gotcha-weert.nl/product/maya-de-honingspelen-kleuterbios/ 

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 23 februari, 2019 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Jeugdfilm
Regie: 
Noel Cleary
Lengte: 
1:34:00
Premiere: 
zaterdag, 23 februari, 2019
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 23 feb. 2019 

23 Februari is het zover. Dan komen we er eindelijk achter wie onze jeugdboor en jeugdboorin 2019 zijn.

Jullie zijn allemaal van harte welkom in het Buurthuis.
Entree is slechts 1 euro!

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
1 euro
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Buurthuis Moesel
V.v. Vêrkusköp
Christinelaan 25
6006CJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 23 feb. 2019 

Donna Summer is hét icoon van de disco, die met ‘I Feel Love’ de dansmuziek veranderde en met ‘Last Dance’, uit de film ‘Thank God It’s Friday’, haar grootste hit had. Met Carolina Dijkhuizen als Donna Summer. De onbetwiste `Queen Of Disco’ is het middelpunt in deze spetterende show vol glitter en glamour waarbij alle wereldhits de revue passeren. Zing en dans mee met de Stars On Broadway cast! Beleef Donna’s aangrijpende levensverhaal dat begon in Nederland en eindigde op 9/11 met het inademen van de gifgassen van de Twin Towers, waardoor haar stem uiteindelijk verstomde. ‘Thank God It’s Donna!’ is de ultieme discoshow waarvan iedereen dacht dat we die nooit meer zouden beleven.

 

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
26,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
Maandelijks evenement. Volgende: zo. 24 feb. 2019 

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Elke koopzondag heeft een eigen feestelijk thema. waaromheen diverse activiteiten worden georganiseerd. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom.

27 januari
24 februari - Viva Vastelaovendj
31 maart - Paashazenfeest
28 april - Oranjeweek Weert
26 mei - Munten voor Muziek-festijn
30 juni - Werelds Weert
28 juli - Springkussenzondag
25 augustus - Summer Sale Shopping
22 september (vervroegd i.v.m. kermis) - Cultureel Lint
27 oktober - Antje Festival
24 november - Pieten Party
1 december (extra) - Pieten party
15 december (extra) - Winters Weert
22 december (extra) - Winters Weert
29 december - Winters Weert

Tijden: 
13:00-17:00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Centrum Weert
Binnenstad
6001 Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 534 681
Icoontje voor een agenda.
zo. 24 feb. 2019 

De Limburgse `Ambassadeur van de Blaosmuziek’ Gé Reinders staat dit seizoen op de planken van het Munttheater met Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880, gedirigeerd door Bart Deckers. In deze unieke samenwerking brengen zij zowel Gé’s nieuwe nummers als zijn veel geprezen successen, waaronder `Blaosmuziek’ en `d’n Haof’. De arrangementen zijn geschreven door internationaal bekende blaasmuziek-grootheden als Hardy Mertens en Peter Kleine Schaars. In Gé’s prachtige liedjes krijgt u alle klankkleuren van het orkest te horen, van zachte harmonieën tot overweldigende tutti. Dit is een voorstelling die u raakt én omverblaast.

Tijden: 
14:30 uur
Toegangsprijs: 
25,00 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
ma. 25 feb. 2019 

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde en effectieve methode om zelfstandig stress te verminderen. Tijdens deze korte presentatie ga ik in op hoe hartcoherentie werkt en welke positieve effecten je met hartcoherentie training kunt bereiken. Hartcoherentie is voor iedereen geschikt en in het bijzonder voor mensen met stress gerelateerde klachten. Zoals bijvoorbeeld (chronische) hyperventilatie, burn-out, concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid, slaapproblemen of faalangst.

De presentatie is gratis en geheel vrijblijvend. Mocht u besluiten een individuele hartcoherentietraining te gaan doen (4 sessies) dan krijgt u bovendien € 20,- korting op de intake. Aanmelden kan via : info@pleasantlife.nl

U bent van harte welkom!

Tijden: 
19.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Cwartier (voormalig stadhuis)
Pleasant Life, praktijk voor Life & Adem coaching
Beekstraat 54, kamer 225a
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
06-10752212
Icoontje voor een agenda.
di. 26 feb. 2019 

De afgelopen tijd heeft René van Meurs weer van alles meegemaakt. Dingen die hij echt moet delen en die jullie echt moeten horen. Het zou zo maar een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. O, en misschien dat hij ook weer een stevig potje gaat improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo’n avond tenslotte samen, nietwaar? Het wordt tijd voor een open vizier, oprechte verbazing en elkaar dan echt leren kennen. Laten we in ieder geval één ding afspreken: jullie zijn allemaal op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze zijn laatste belofte!

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
19,50 incl. theaterdrankje | CKV 12,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
wo. 27 feb. 2019 

Is het niet de droom van alle kunstenaars om met zo min mogelijk, zoveel mogelijk te zeggen? Dat geldt ook voor theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw. Inmiddels staat hij 35 jaar op de planken. Een goede reden voor een speciaal programma. De perfecte eenvoud… Waarbij hij op een leeg toneel kan uitpakken en zijn dromen zichtbaarder dan ooit worden. Voor iedereen die al bekend is met zijn werk en voor alle anderen dé kans om kennis te maken met de meest magische vorm van theater die Nederland rijk is.

“Fred is een gezelschap in zijn eentje. Het publiek is na afloop altijd verwonderd. En wel zo, dat als ze thuis komen, ze tegen elkaar zeggen: verrek, we zijn onze jas vergeten.”
Herman van Veen over Fred Delfgaauw

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
19,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
do. 28 feb. 2019 

Last van Slapeloosheid - Acupunctuur informatie-avond (gratis)

Acupuncturist Pedro van Zuijdam geeft informatie aan kleine groepen in zijn eigen praktijk en hij vertelt over de werking van Acupunctuur. Hij is gespecialiseerd in pijnbestrijding en chronische gezondheidsklachten. Met behulp van afbeeldingen laat hij u bepaalde patronen van gezondheidsklachten herkennen en geeft uitleg wat de betekenis hiervan is.
Bij toepassing van Acupunctuur wordt het zelfhelend vermogen van uw lichaam geactiveerd. Niet alleen de klacht wordt aangepakt maar ook de oorzaak waar de klacht ontstaan is. Acupunctuur is een veilige behandelmethode zonder bijwerkingen, zie www.zigron.nl.

Aanmelding is wel vereist tot minimaal 24 uur van tevoren per email info@zigron.nl of telefonisch 0495-564652

Tijden: 
19.30-20.45 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Acupunctuur Stramproy ZIGRON
Acupunctuur Stramproy ZIGRON
Vloedmolenweg 21 A
6039 RX Stramproy
Nederland
Telefoon: 
0495-564652
Icoontje voor een agenda.
za. 2 mrt. 2019 

Dubbele boerenbruiloft in Swartbroek

Ter gelegenheid van het 3 x 11 jarig bestaan van de boerenbruiloft zullen op zaterdag 2 maart 2019 de tweelingbroers Gerrit en Pieter Kemper in "on-echt" huwen met de tweelingzussen Veerle en Celine Smolenaers.

om 19.30 uur vindt in het schutterslokaal van schutterij St. Cornelius "de ondertrouw" plaats.

om 22.00 uur vindt in MFA de Corneel de "kerkelijke inzegening" plaats.

Muzikaal zal het evenement worden ondersteunt door de Spoeëkejaegerskapel en de Towerband.

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
MFA Corneel Swartbroek
v.v. de Spoeëkejaegers
Ittervoorterweg 101
6005 NP Weert
Nederland
Telefoon: 
0633834366
Icoontje voor een agenda.
za. 2 mrt. 2019 

Dit jaor hebbe vae koste nog meujte gespraardj, en hebbe vae un keur aan artiesten vur uch samengesteldj:

Angelina, Katja Henz, Patrick Pesch, Mark en Willelmien, DZN & Duo 2 Ôngerein

Dieës artiesten gaon d’r saame met os un geweldjig spektakel van gaon maake.

 
Vanaaf 20.00 oor zal ‘t buurthoeës weer uut zien voege barsten en zal d’r tot in de late eurkes fieest zeen.
Auch es d’r dieëze aovundj nog un speciaal actie, mer haodj dao good de multimedia vur inne gaten.

Fieëst inne verkusstal!!!

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
GRATIS ENTREE
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Buurthuis Moesel
V.v. Vêrkusköp
Christinelaan 25
6006CJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 3 mrt. 2019 

Een van de mooiste optochten van Nederland is in Weert. Kom dat zien!

Tijden: 
13.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Grote Carnavalsotocht
Stationsplein
6001 CH Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 4 mrt. 2019 

Vreiselikke Maondjig bij V.V. De Zoatmaale Stramproy

Ook dit jaar organiseert V.V. De Zoatmaale de “Vreiselikke Maondjig” en wel op Vastelaovendjs-maandag 4 maart vanaf 12:11 uur bij Zaal van Loon.

Tijdens deze middag geven een 5-tal acts, acte de présence en dat zijn zeker niet de minste! Vanuit Altweerterheide komen Mark en Wilhelmien de tent op de kop zetten. De Toddezek zijn ook weer present en laten hun grootste LVK-krakers horen. En wat denken van onze eigen Stramproyse Esther Snijders, op veler verzoek weer aanwezig op de Vreiselikke Maondjig. Ook aanwezig is niemand minder dan de winnaar van het LVK 2019: Hoondervel! Zij groeten jullie vanuit Haelen en gaan een knallend optreden verzorgen in de Fieësttent. En … Wae gaon d’r saame eine dreenke met Moerepetazie!!! Als échte vastelaovesvierder mag je deze geweldig gezellige middag niet missen!

Kom je tussen 12.11 en 13.00 uur dan is de entreé € 0,00 en staat er gratis spek met eieren klaar.

Vanaf 13.00 uur is de entreé € 5,00 (tot 16 jaar is het gratis).

Zorg dus dat je er op tijd bij bent want vol=vol!!!

We maken er samen een geweldig feest van!

Tot maandag 4 maart bij Zaal van Loon!

 

 

Tijden: 
12.11 uur
Toegangsprijs: 
€ 0,00 tot 13.00 uur daarna € 5,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Zaal van Loon
v.v. De Zoatmaale
Frans Strouxstraat 1
6039GJ Stramproy
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 4 mrt. 2019 

Op carnavalsmaandag barst in het buurthuis Moesel de traditionele Baggemiddig weer los. Dit jaar is V.V. de Vêrkusköp gestart met een vernieuwde opzet van de maandagmiddag: Baggemiddig: ver(re)kusgezellig.

Dit jaar zal de band: De Badmötse zorgen voor een fantastische middag met schitterende muziek. Ook zal dansgroep BliZz Stars zorgen voor leven in de brouwerij.

De deuren gaan open om 13.30 en we beginnen om 14.00. Tot dan!

Meer info is hier te vinden: http://verkuskop.nl/agenda/baggemiddig-verrekusgezellig/

Tijden: 
20.00 uur
Toegangsprijs: 
GRATIS ENTREE
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Buurthuis Moesel
V.v. Vêrkusköp
Christinelaan 25
6006CJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 4 mrt. 2019 

Grote kinderoptocht, georganiseerd door Caranvalsvereniging de Rogstaekers. De optocht start om 14.00 uur op de Markt en trekt vervolgens door het centrum van Weert.

Tijden: 
vanaf 14.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Centrum Weert
Markt 1
6001 EJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 4 mrt. 2019 

De Wieërter 11’ is een kroegentocht die met veel spektakel en humor langs 11 deelnemende cafés in de Weerter binnenstad zal trekken. Uiteraard is er net zoals bij de echte Elfstedentocht een persoonlijke stempelkaart voor iedere deelnemer. Op vertoon van deze stempelkaart ontvang je bij ieder deelnemend café een drankje (fris of bier) en uiteraard een stempel. Bij een volle kaart krijg je dan aan het einde van de tocht het felbegeerde en unieke ‘Wieërter 11’-speldje.

De tocht wordt voorgegaan door een mobiel podium vol muziek / humor en trekt als een georganiseerde stoet door de stad. Tijdens deze tocht zullen ook diverse echte Weerter artiesten hun opwachting maken.

Meer informatie: www.wieerter11.nl of www.facebook.com/dewieerter11

Tijden: 
16.11 uur
Toegangsprijs: 
20 euro
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Binnenstad van Wieërt
de Wieërter 11
binnenstad
6006 `Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
di. 5 mrt. 2019 tot zo. 10 mrt. 2019 

Yes! Je leest het goed. Vanaf 5 maart 2019 start een nieuw seizoen.
Dan kan je weer naar hartelust klimmen en klauteren over de 4 parcoursen in het klimbos.

In voorjaars-/carnavalsvakantie geopend

We trappen dit nieuwe seizoen af in de voorjaars-/carnavalsvakantie. Dus in die week kan je dagelijks terecht.
Van 5 maart t/m 10 maart zijn we open van 13.00 tot 18.00 uur.

Ga voor meer informatie en reserveren naar www.klimbosweert.nl

Tijden: 
13.00-18.00 uur
Toegangsprijs: 
Vanaf € 15,00 per persoon
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Recreatiegebied de IJzeren Man
Klimbos Weert
Geurtsvenweg 8
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-543854
Icoontje voor een agenda.
di. 5 mrt. 2019 

Op caranavals-dinsdag organiseert carnavalsvereniging de Rogstaekers het Lindeboom Fieëst oppe Merrentj. Volop muziekoptredens van harmonieën, joekskapellen en vele anderen. Een gezellige boel midden in Weert.

Entree is gratis.

Tijden: 
Vanaf 14.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Centrum Weert
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
wo. 6 mrt. 2019 

Op 6 maart 2019 organiseert Gotcha! Cinema weer een Ladies Night! Ditmaal met de voorpremière van het biografisch drama:

On the Basis of Sex
On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film On the Basis of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit.

Met o.a. Felicity Jones, Armie Hammer, Kathy Bates en Justin Theroux

Datum: 6 maart 2019
Aanvang: 19.45 uur
Entree: € 14,50 p.p.
Inclusief loterij, welkomstdrankje en zoete en hartige amuses

Bestel je tickets online: https://www.gotcha-weert.nl/product/on-the-basis-of-sex-ladies-night/
Reserveren voor de Ladies Night is niet mogelijk.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
woensdag, 6 maart, 2019 - 19:45
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Mimi Leder
Cast: 
Felicity Jones
Armie Hammer
Kathy Bates
Justin Theroux
Lengte: 
2:00:00
Premiere: 
woensdag, 6 maart, 2019
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
vr. 8 mrt. 2019 

`Alone@Home’ is een avond vol avontuur, slapstick, livemuziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts in een vernuftig decor. Twee kinderen zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen. Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? `Alone@Home’, met een knipoog naar de beroemde film `Home Alone’, is ook een voorstelling over pesten versus gepest worden en hoe ieder kind zijn eigen gevecht met onzekerheid kent. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid; een heerlijk uitje voor de hele familie!
 

Tijden: 
19:00 uur
Toegangsprijs: 
18,50 incl. theaterdrankje | kinderen limonade
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575

Meer evenementen

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten