Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Evenementenbeleid
Nalezen wat het evenementenbeleid van de gemeente Weert is? U vindt het op deze pagina.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: za. 5 mei. 2018 tot zo. 27 mei. 2018 

AnjaBouwens met lappen vazen, kermaiek en Geer Gielen met schilderijen. Daarnaast Dagmar Colen met tekeningen, Maurice Larooy met glasobjecten,

Relinde Kattenbert met bronzen beelden en Mieke Selleslagh met dekselpotten in diverse maten.

Geopend op zaterdagen en koopzondagen van 13.00-17.00 uur

Tijden: 
za en koopzondagen 13.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Ton Piepers Art & Gallery
Beekstraat 35
6001 GH Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 6 mei. 2018 tot zo. 7 okt. 2018 

Een bijzondere expositie biedt de Sint Annamolen van Keent dit jaar.

Te zien is de volledige collectie molenluciferdoosjes die tussen 1964 en 1979 door de Eindhovense Luciferfabriek zijn uitgegeven onder het merk Molenlucifers.

De expositie wordt zondag 6 mei om 14.30 uur geopend en is tijdens de openingsuren van de molen tot en met Limburgse Molendag, zondag 7 oktober 2018, te bezoeken.

Tijden: 
14.30-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Annamolen Keent
Sint Annamolen Keent
Keenterstraat
6006PW Weert
Nederland
Telefoon: 
0611134446
Icoontje voor een agenda.
di. 15 mei. 2018 tot za. 15 sep. 2018 

Van 15 mei tot en met 15 september organiseert Team Vive een fietspuzzeltocht voor fietsliefhebbers jong en oud. De opbrengst van deze tocht komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Dankzij dit fonds kunnen ouders dag en nacht terecht in Ronald McDonaldhuizen, zodat zij altijd dicht in de buurt van hun zieke kind kunnen zijn.De fietspuzzeltocht is ongeveer 35 kilometer lang en is dagelijks te fietsen via het fietsknooppuntennetwerk door de Weerter natuur.

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
Groepen tot vier personen betalen in totaal € 5 voor het deelnameformulier
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Partycentrum De Sluis
Team Vive
Industriekade 58
6006 SJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0497 - 55 15 15
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: do. 17 mei. 2018 tot do. 5 jul. 2018 

Mindfulness na kanker

Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen’.        

Jon Kabat-Zinn

De groep mensen die leeft met of na kanker, groeit snel. Een mooie ontwikkeling maar veel mensen zijn na intensieve behandelingen zoekend naar een nieuwe balans in hun leven. Allerlei gevoelens en emoties (angst, somberheid, onzekerheid) en fysieke beperkingen (vermoeidheid) kunnen de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.

Uit onderzoek is gebleken dat een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven.

In samenwerking met Life Style Vitae, Health & Prevention Weert wordt een door het Radboud Ziekenhuis Nijmegen ontwikkelde mindfulnesstraining na kanker aangeboden.

Waar richt de training zich op?

De training richt zich  op het inzetten van eigen kracht om anders met spanning, onrust, vermoeidheid, pijn en ziekte om te gaan. De deelnemers leren om in het moment waar te nemen waar men met de aandacht is om zo op te merken wat het verschil is tussen leven volgens automatische patronen en leven met bewuste aandacht. Dit betekent ook onder ogen zien wat er aan de hand is, hoe onaangenaam dat ook is. Het accent ligt op het leren accepteren van gedachtes en gevoelens.

Werkwijze?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, voorafgaand door een intakegesprek. Het intakegesprek is vrijblijvend en kosteloos. Samen kunnen we bekijken of de training op dit moment geschikt is.

De training bevat diverse meditaties, body-scans, lichte yoga-oefeningen en huiswerkopdrachten. Na elke bijeenkomst oefent de deelnemer thuis. Eigen inzet en bereidheid om de huiswerkoefeningen te doen zijn essentieel om rendement te behalen.

Voor wie?

Voor iedereen die zelf te maken heeft, of heeft gehad met kanker en wil leren om anders om te gaan met de gevolgen van deze ziekte.

Praktische zaken?

De trainingslocatie is Life Style Vitae, Houtstraat 12 in Weert. De training zal plaatsvinden op donderdagavonden van 19-21.30 uur. Startdatum is donderdag 17-5-2018. De laatste bijeenkomst is op 5-7-2018. De kosten voor de gehele training bedragen 340 euro. Elke deelnemer ontvangt een werkmap en, in de laatste bijeenkomst, een meditatiekussen.

De training wordt gegeven door Henriette Bloemenkamp, ervaringsdeskundige met kanker, gecertificeerd mindfulnesstrainer (VMBN, cat.1), therapeut, docent en gezondheidswetenschapper.

 

Meer informatie en aanmelding

Mail: bloemenkamp@t-mobilethuis.nl

Telefoon: 06-20455759.

Website: www.praktijkbloemenkamp.com

Tijden: 
19.00-21.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Life Vitae Health & Prevention Weert
Life Vitae Health & Prevention Weert
Houtstraat 12
6001SJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-543710
Icoontje voor een agenda.
za. 19 mei. 2018 tot zo. 20 mei. 2018 

Leuk paardensport evenement in Weert voor jong en oud. Toegang is gratis. Een weekend vol shows, activiteiten en clinics en een heuse fair en kinderdorp!

Zaterdag 19 mei vanaf 18.00 uur gratis toegang tot feest met DJ en live saxofonist tot 01.00 uur

Tijden: 
za v.a. 18.00 uur zo 09.30- 19.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis za avond, zo € 22,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Dressuurstal Schreven
EquInnoLab.
vrakkerstraat 133
6006AV Weert
Nederland
Telefoon: 
0622919811
Icoontje voor een agenda.
za. 19 mei. 2018 tot zo. 20 mei. 2018 

Geachte heer/mevrouw,

 

De informatie over ons evenement klopt niet. 

 

Kaartjes zijn niet gratis, 22,50 plus 1 euro service kosten online bestellen.

Website www.horseandtechnology.nl

Zaterdag 19 mei vanaf 18 uur gratis toegang tot feest met DJ en live Saxofonist tot 01.00

 

Hopelijk kunnen jullie dit zsm aanpassen.

Tijden: 
09.30-22.00 uur
Toegangsprijs: 
22,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Dressuurstal Schreven
EquInnoLab.
Vrakkerstraat 133
6002AV Weert
Nederland
Telefoon: 
0633103860
Icoontje voor een agenda.
za. 19 mei. 2018 tot zo. 20 mei. 2018 

Op 19 en 20 mei a.s. zal het Kerkplein van Stramproy het podium vormen voor het Roojer Pleinfieëst. Een 4-tal Roojer verenigingen, te weten de Schutterijen St. Catharina en St. Antonius, het Gemengd koor Da Capo en Fanfare St. Willibrordus, verenigd in de Stichting Royer Muziek zijn dan verantwoordelijk voor een gezellig Pleinfieëst.  

Uiteraard zal het aan een natje en droogje niet ontbreken.

Verder zal een immense parasol onze gasten beschermen tegen mogelijk felle zon !

Onder het motto “Rooj Laeftj” kunt u 2 dagen volop genieten van de vele activiteiten:

Op zaterdagavond zal vanaf 20:30 uur niemand minder dan MMOOZZ de avond muzikaal gaan opluisteren. MmoozZ is more!! High quality, energiek, muzikaal, up to date, stijlvol, maar vooral ook ieder feest voorzien van entertainment op topniveau! 
MmoozZ bestaat uit zes sprankelende persoonlijkheden. De band heeft zichzelf de afgelopen jaren ruim bewezen door honderden feesten te laten slagen door deze te voorzien van entertainment op een zeer hoogstaand niveau.  Een band met een missie: “Everybody Happy”!!
Onder leiding van zanger Colin en zangeres Renske worden de nieuwste hits en de grootste feestnummers in een wervelend tempo gebracht. De band is vaste gast op het hoofdpodium van o.a. de 4-Daagse Feesten in Nijmegen. Zing mee, spring mee en vooral “doe mee”!
Meer info ? kijk dan op www.mmoozz.nl
De entree is gratis dus thuis blijven is geen optie !

Op zondag 20 mei zullen van 13:30 tot 16:30 uur de lokale muziekverenigingen hun bijdrage leveren aan dit Roojer Pleinfieëst. In willekeurige volgorde zullen optreden: Jeugdfanfare Elturo – Gemengd koor Da Capo – Schutterijen St. Catharina en St. Antonius – fanfare St. Willibrordus.

Als afsluiting is er van 16.30 tot de klok van 19.00 uur een optreden van De Mährländer.

De Mährländer is eind 2016 opgericht uit een initiatief van Nol Palmen, Frank Vandenheuvel en Maurice Hennissen. De kapel bestaat uit 11 muzikanten waarvan 3 beroepsmatig met muziek bezig zijn. Maar ook de overige 8 muzikanten zijn amateurs van niveau met jarenlange muziek- en podiumervaring. Het geheel staat onder leiding van Dennis Lebens (teven S-klarinettist).

De naam De Mährländer verwijst enerzijds naar de landen waar de muzikanten vandaan komen (België-Nederland) en is anderzijds een knipoog naar de Mährische / Böhmische muziek die wordt gespeeld.

Middels een zorgvuldig samengesteld programma nemen de Mährländer u mee in een gevarieerd muziekspel; van opzwepende muziek tot kippenvel-momenten. En dat alles van hoogstaand niveau. Dit mag je niet missen !

We heten u van harte welkom tijdens het Roojer Pleinfieëst 2018.

Tijden: 
za 20.30 uur zo 13.30
Toegangsprijs: 
Gratis !
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Stichting Royer muziek
Kerkplein Stramproy
6039 GH Stramproy
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 20 mei. 2018 

Weerter  OldtimerBoulevard  2018

Ook dit jaar bent u van harte welkom op de Weerter OldtimerBoulevard als toeschouwer of met een voertuig vanaf 30 jaar of ouder.

De Weerter Oldtimervrienden nodigen alle liefhebbers en eigenaren van historische voertuigen uit om naar de Weerter Oldtimer Boulevard te komen op: 20 mei -1ste Pinksterdag- 2018

Of het nu auto’s, brommers of motoren zijn: als uw kostbare bezit ouder dan 30 jaar is,

dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan dit evenement.

De Werthaboulevard en Het Bassin vormen dan weer het mooie decor van dit gezellige jaarlijkse evenement. 

Oldtimer deelnemers aan de Oldtimerboulevard ontvangen een goody bag met leuke attenties.

U kunt uw oldtimer parkeren in de line-up op de Bassin en de Werthaboulevard, waar alleen maar oldtimers en youngtimers ouder dan 30 jaar die dag toegelaten worden.

We wensen u veel plezier op de Weerter Oldtimerboulevard 2018!

Heb je ideeën voor dit evenement of zelf een club? Laat ons het weten.

Alvast aanmelden mag ook. Zie de website: w.w.w.oldtimervriendenweert.nl.

 

 

Tijden: 
10.00-18.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Old Timer Vrienden
Bassin
6001 GZ WEERT
Nederland
Telefoon: 
0653982041
Icoontje voor een agenda.
zo. 20 mei. 2018 

Fleddy Melculy wie kent hem tegenwoordig nou niet? Begonnen met als grap de lyrics video van 'T-shirts van Mettalica' online te pleuren zonder te weten wat komen gaat. In een half jaar tijd hebben ze België veroverd. Ze staan op verschillende grote festivals zoals Pukkelpop, Graspop, Paaspop, Zwarte Cross, Lokerse feesten én staan nu bekend als een van de beste metal bands in België van dit decennium.

Begin 2018 komt het nieuwe album ‘De Kerk Van Melculy’ uit. Wat weer veel goeds belooft voor het concert in De Bosuil.

Support by Rectum Raiders 

Een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is met een trap onder de gordel. Zo beschrijf je Rectum Raiders. De band laat zich inspireren door niemand minder dan Judas Priest, Turbonegro en vaderlandse eigen helden Peter Pan Speedrock. Dit alles is zeker terug te horen in de muziek die zij maken. Het lijkt dan ook hoog tijd om deze band te presenteren als de nieuwe garde van het Nederlands rock imperium.

Tijden: 
16:00
Toegangsprijs: 
VVK €12,00 - Deur €15,00
Overige informatie: 
Support: Rectum Raiders
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524269
Icoontje voor een agenda.
ma. 21 mei. 2018 

Tentoonstelling van ruim 100 schilderijen en tekeningen van studie tot nu . Klassieke schilderkunst 

Tijden: 
10.00 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Sint Theuniskapel
1969
Altweerterkapelstraat 6
6006PB Weert
Nederland
Telefoon: 
0611215767
Icoontje voor een agenda.
ma. 21 mei. 2018 

De toertocht Midden-Limburg, die traditioneel op tweede Pinksterdag wordt verreden, is toe aan haar 30ste editie! Dit evenement wordt georganiseerd door de Veteraan Motoren Club, een landelijke vereniging van liefhebbers van motoren van vóór 1940.

Behalve veteraan motoren nemen ook na-oorlogse motoren en oude bromfietsen deel aan de rit. Bij goed weer levert dat de laatste jaren zo’n 150 tot 200 rijders op. Door de gunstige ligging van Altweerterheide ten opzichte van België en Duitsland zijn er ieder jaar ook diverse buitenlandse deelnemers van de partij.

De veteraan motoren worden vanaf ca. 10:30 uur één voor één op een podium gepresenteerd, waarna de berijder de motorfiets “en plein publique” mag starten.  Ieder jaar opnieuw een prachtig schouwspel, waar veel publiek op af komt.  

Startlocatie is als vanouds restaurant De Schuttershoeve te Altweerterheide bij Weert.

Tijden: 
10.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Schuttershoeve
Grotesteeg 10
6006TE Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
ma. 21 mei. 2018 

Een muzikale theatervoorstelling van Fenna Ograjensek (zang) en Marijk Greweldinger (verteller). Koco, een meisje van zeven jaar, hoort van haar moeder dat haar oma naar de hemel is en dat ze nooit meer terug komt. Koco is boos en gaat dan maar zelf op zoek naar haar oma. Dat doet ze aan de hand van verhalen die oma voor haar verzonnen heeft. Beleef spannende avonturen met Koco, maak kennis met de Heks Begonia, Pierewaaier en Prinses Cyclaam, en geniet van de prachtige muziek van Edward Berden, uitgevoerd door een live ensemble! 

Tijden: 
12:00 uur
Toegangsprijs: 
12,50 incl. theaterdrankje | kinderen 7,50 incl. limonade
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
ma. 21 mei. 2018 

Op 21 mei, Tweede Pinksterdag, is er een sponsormiddag voor Stichting Groot verzet tegen kanker en het Toon Hermans Huis met o.a.een VEILING en een BINGO onder leiding van Jan Leenders bij Theater de Huiskamer in Weert. DJ Steve Turnt zorgt voor heerlijke muziek!

kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Toons Toppers!

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
ma. 21 mei. 2018 

Voorjaarsproeverij

Op maandagmiddag 21 mei, tweede Pinksterdag, organiseren wij een leuke en gezellige wijnproeverij. Van 14:00 tot 17:00 uur.

Tijdens deze proeverij heeft u de mogelijkheid een groot aantal wijnen te proeven, waarbij de nadruk zal liggen op het voorjaar en de zomer.

 

De proeverij vindt plaats bij het Cwartier, Beekstraat in Weert en bij mooi weer gaan we naar buiten, waar we kunnen genieten op de schitterende Dak-Akker van Amusant!

Restaurant Amusant zal u verwennen met heerlijke Amusante hapjes en Ellis en Dennis zullen de middag muzikaal opluisteren.

Deelname aan de proeverij bedraagt € 15,00 per persoon en is definitief na betaling.

Reserveren is noodzakelijk, zodat wij kunnen zorgen voor voldoende wijn en hapjes.

 

Voor meer informatie of aanmelden kijk op: www.wijnhuisweert.nl

We verwelkomen u graag op 21 mei!

Tijden: 
14.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 15,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Restaurant Amusant, Cwartier Beekstraat
Wijnhuis Weert
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495 535034
Icoontje voor een agenda.
wo. 23 mei. 2018 

Mantelzorgers hebben heel wat te regelen. Mantelzorgmakelaar Sjef Keijzers geeft advies en uitleg over de dagelijkse praktijk van de mantelzorger. Hoe doe je dat, als je langdurig, intensief en onbetaald voor iemand anders zorgt? Maar ook: waar moet je zijn met je hulpvraag? Waar kan je terecht voor ondersteuning en wat is landelijk geregeld?

Sjef Keijzers legt de vele mogelijkheden en regels uit waar je gebruik van kunt maken als je mantelzorger bent. Hij vertelt in heldere taal, geeft advies en uitleg. En er is veel gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Woensdag 23 mei april bij Bibliocenter Weert. Aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

Tijden: 
19.30-21.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Icoontje voor een agenda.
do. 24 mei. 2018 

Muziek op de Markt met Timeless

Tijden: 
19.00-21.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Muziekavonden
Markt
6001 EJ Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 24 mei. 2018 

Geen baan meer, geen vrouw meer, en als je de alimentatie niet snel ophoest, straks ook geen kind meer. Uitzichtloos? Welnee! Je begint gewoon een strip-act, met je  beste vrienden die ook allemaal zonder werk zitten. En je gaat voor niets minder dan `The Full Monty’! Net als de Oscar-winnende film is de pikante en ontroerende musical wereldwijd een hit en ook in Nederland een grote publiekstrekker. Overal worden de mannen, die het aandurven om niet alleen in het leven maar ook op het toneel ‘The Full Monty’ te gaan, in de armen gesloten.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
35,00 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
vr. 25 mei. 2018 

Programma voor de WPYD 2018

Tijdens en na de diagnose en de zware behandelingen ontzien vrouwen met kanker vaak hun gezin, kinderen, partner, familie en baan.
“Gewoon doorgaan” is een veel gehoord motto.

Daarom organiseert FeetCare4You VRIJDAG 25 MEI 
deze bijzondere GRATIS wellnessdag in Weert
Men kan zichzelf, vrouw, vriendin, buurvrouw opgeven voor deze verwendag
Programma Activiteiten WPYD 2018

Oncologische Manicure Wellness 
Camouflagemake-up en Oedeemtherapie 
Overbeharing bij hormoontherapie
Huidverzorging na chemotherapie 
Oncologische Massage 
Oncologische Schoonheidsspecialiste 
Voet-wellness
Creatieve Workshop; Ketting maken van speksteen 
Creatieve Workshop; De steen als metafoor voor jezelf 
Stadswandeling met aansluitend een high tea

Voor elke gast is er voor of na de activiteit tijd voor een kop koffie / thee en een stukje Weerter vlaai in de huiskamer. 
De workshops en stadswandeling met high tea zullen ongeveer twee uur duren. 
De Manicure Wellness is een half uur. 
Alle overige verwen momenten duren drie kwartier.

Er kan daarnaast gebruik gemaakt worden van;
Een handspa (FC4Y) gedurende de hele dag
Laten maken van portret fotos gedurende de hele dag
Kapper (Hoofdzaak) is s middags aanwezig voor advies, maar natuurlijk ook om uw haar te stylen.

Locatie: Toon Hermans Huis, Graaf Jacobstraat 1, Weert

opgeven via; https://www.feetcare4you.nl/wpyd

WPYD

Dit is de Weerter verwendag voor vrouwen met kanker (en voor hen die daarvoor behandeld zijn). Tijdens en na de diagnose en de zware behandelingen ontzien vrouwen vaak hun gezin, kinderen, partner, familie, en baan.

FEETCARE4YOU.NL

Tijden: 
08.15 uur
Toegangsprijs: 
geen alles wordt op vrijwillige basis aangeboden
Bijlage: 
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Toon Hermans Huis
Graaf Jacobstraat 1
6001 XA Weert
Nederland
Telefoon: 
0495531422
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: vr. 25 mei. 2018 

De Philips van Horne viert haar 50 jarig jubileum. De eerstre grote activiteit is de van Horne reünie op Kermiszaterdag 29 september van 14.00-02.00 uur. De reünie is toegankelijk voor alle oud-leerliongen die vanaf 1968 op de Philips van Horne Scholengemeenschap hebben gezeten. Dus naast de Mavo Havo en atheneum/gymnasium ook leerlingen van de twee vroegere stadsmulo's, de MMS van de Ursulinen en het gymnasium van de Paters van de Heilige Geest. De inschrijving oor deze reunie is gestart via de speciale '50 jaar Philips van Horne' website www.philipsvanhorne50.nl
Er zijn twee manieren om tickets à tien euro te bestellen: de eeste manier is digitaal bestellen en betalen via de website. De tweede mogelijheid is betaling contant of pin aan de kassa op school op 29 september. Hiervoor krijgen de reünisten naast koffie/thee en een stukje weerter vlaai ook nog drie consumptiebonnen.
Tijdens deze dag is er ruimschoots gelegenheid om in het schoolgebouw en in de grote feesttent uitgebreik met oud-klasgenoten en oud-docenten te praten. Daarnaast kunnen er ook gastlessen van oud-docenten bezocht worden, er zijn rondleidingen door het vernieuwde gebouw en je kunt een groepsfoto laten maken van alle examenjaren. Tevens zijn er talloze foodtrucks aanwezig voor warme en koude maaltijden. In de tent vindt later op de avond een groot feest plaats met diverse dj's en livemuziek van oud-Van Horne Pop winnaar 'Guarantee'.

Tijden: 
Vanaf nu inschrijven. Reünie za 29 sept 14.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 10,00 koffie/thee, vlaai en 3 consumptiebonnen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Scholengemeenschap Philips van Horne
Herenstraat 298
6004 KN Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
vr. 25 mei. 2018 

Vorig jaar waren ze op een zwoele zomeravond al bij ons te gast en we zijn blij dat ze weer terug zijn, Pam Macbeth and Cash on Delivery. En met mooi weer spelen ze buiten op ons terras.

Pam Macbeth
Neem wat traditie, meng het met moderne country, spice it up met een bluesy soul, dan top het af met een internationale uitstraling en je hebt Pam MacBeth!
Pam, geboren in Smyrna, Georgia (USA), wist al op jonge leeftijd dat haar dromen waren “Strong Enough To Fly ‘, zoals ze zingt in een van haar populaire liedjes.
Vanaf 2013 heeft Pam zich aangesloten bij de World Tour van Chris Norman van de band “Smokie” die hits als ‘Livin Next Door To Alice “en” Stumblin In “heeft gehad.
Pam toert regelmatig in Duitsland, Zweden en Nederland. En vanaf 2017 toert ze met een theatershow genaamd ‘The American Country Legends “. Op 26 mei speelt ze op het podium van Theatercafe de Huiskamer.

Cash on delivery
De band Cash On Delivery bestaat inmiddels bijna 20 jaar. Na het stoppen van de band The Moonlight Riders besloten een aantal leden van deze band verder te gaan, aangevuld met een aantal getalenteerde, jonge vocalisten. Inmiddels hebben zich de nodige wisselingen in de band voorgedaan, maar de huidige vier leden waren allen onderdeel van de orginele bezetting van de band, Wim van de Vliert (leadzang en gitaar), Ad Welten (bas en backing vocals), Loek van Heyster (drums en backing vocals) en Johan Jansen (steelgitaar).

Pam Macbeth, Wim van der Vliert en Ad Welten

Country op het Raphealpad!!

Wanneer en waar
Datum 25 mei 2017
Tijd: 20.30 uur
Entree: Gratis
Waar: Theatercafe de Huiskamer

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
vr. 25 mei. 2018 

Ter nagedachtenis aan Rob Clement (51), die vorig jaar overleed aan een hersentumor, doet ‘Team Rob’ in juni 2018 mee aan Alpe d’HuZes. Met dit benefietconcert proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker en hersentumoren.

Het benefietconcert is een avondvullend programma. Er zullen vijf super artiesten optreden en er zal een veiling gehouden worden waar mooie prijzen worden weggegeven! De opbrengsten van de veiling gaan naar onderzoek naar kanker en hersentumoren.

Hiccups is een band met zes bandleden. Ze spelen niet zomaar muziek, maar muziek uit de jaren 60-70-80 en 90. 4- stemmig close harmony o.a rock, country-rock, pop, ballads en oldies.

Deadline heeft zijn repertoire gevuld met rockcovers, dit omdat hierin muzieksmaken van alle 4 de bandleden bijeenkwamen. Na 31 jaar treden ze nog steeds als coverband op, op feesten en partijen.

Da Vinci brengt niet alleen de rock-, pop- en disco klassiekers, maar neemt je mee op een muzikale reis langs alle muziekstijlen met artiesten zoals Adele, Black Eyed Peas, Marco Borsato en vele anderen. Hierin kenmerken ze zich door veel medleys ten gehore te brengen, wat resulteert in een constante flow van beat en muziek.

DJ Phil Aspers is al meer dan 15 jaar actief als DJ op feesten en partijen. Dit jaar is hij de grote vastelaovendj prins geweest van de Rogstaekers. Nu staat hij samen op het podium met Rewalt Tobben beter bekend als Harry van de Gebroeke Zwiegelkes.

Wil je graag ‘Team Rob’ steunen naar de top van de berg? Koop dan je kaartjes en zet je in voor de KWF Kankerbestrijding!

Tijden: 
20:30
Toegangsprijs: 
€15,00
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524269
Icoontje voor een agenda.
za. 26 mei. 2018 

Entousiaste vrijwilligers verzorgen rondleidingen en laten u graag een kijkje achter de schermen van deze sociale intitatieven zien. Iedere bezoeker klein of groot ontvangt een lot voor de Tombola. Bezoekers die een zak textiel inleveren of nog te gebruiken speelgoed meenemen ontvangen per zak een extra lot. Dus mee kans op een prijs.

Ook kinderen zijn van harte welkom! Zo is er een springkasteel en zijn er diverse pleinspelen. De DJ zal zorgen dat de sfeer complee is. Wij zorgen voor een hapje en drankje.

Tijden: 
13.00 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Voedselbank Weert en Sponsorwinkel
Voedselbank Weert en Sponsorwinkel
Dokter Schaepmanstraat
6004 AD Weert
Nederland
Telefoon: 
0615460172
Icoontje voor een agenda.
za. 26 mei. 2018 

Iedereen is tussen 16 en 22 uur welkom op het benefietfeest. Half 5 Bingo, 18.00 uur bbq en 20.00 uur Pub Quiz. Opbrengst is voor Samenloop voor Hoop 2018

Tijden: 
16.00-22.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Scouting st. Job
klein leuken 14
6004 DG Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 26 mei. 2018 

Queen, een van de meest succesvolle rockbands in de geschiedenis, staat bekend om haar uitmuntende muzikaliteit, haar ingenieuze harmonieën, arrangementen en sterke live performance, die vooral te danken is aan de excentrieke frontman Freddie Mercury.

Kortom, een tribute aan deze Britse band resulteert onherroepelijk in een mooie muziekavond. Het bewijs hiervoor is vorig jaar al geleverd tijdens het debuut in café Harmonie, waar lokale muzikanten met bekende Queen-hits de tent op zijn kop wisten te zetten.

Op veler verzoek organiseert Stichting Geweldjig daarom nog een keer De Wieërter Queen Daag, en deze keer in de eigen poprocktempel. Een vijftiental bands en muzikanten uit de regio, jonge en meer ervaren performers, presenteren elk drie nummers uit het zeer tot de verbeelding sprekende portfolio van Queen.

Een must voor muziekliefhebbers uit Weert e.o. en voor iedere ware Queen-fan!
Dit evenement komt tot stand dankzij de medewerking van: Joss Mennen, Vido, Freddie’s Finest, Ten pickles for Johnny, BAB, ut Mehari’s Kwartet, Toeën met zieëne zoeën, Ivonne – Wendy & Joerik, BIO, Von en Ome Wullum, Q-wieen, Eleven Dirty, Hope Less, dj JeanN, Fair Phillis.

De opbrengst van dit evenement gaat naar het goede doel, entree is €2,50 (incl. consumptie)

Tijden: 
19:30
Toegangsprijs: 
€2,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524269
Icoontje voor een agenda.
za. 26 mei. 2018 

‘Fataal’, de succesvolle Nederlandse speelfilm uit 2016, komt nu naar het theater als energieke musical, met prachtige songs en dynamische dans. De succesvolle jonge clubeigenaar Milan wordt door drie agressieve klanten in elkaar geslagen. Hij is zwaargewond en krijgt in het ziekenhuis te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Hoe komt hij daar overheen? En zal zijn relatie met zijn vriendin Sophie standhouden? Zijn wereld stort in, en Milan begint te beseffen dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken. ‘Fataal’ is een aangrijpend verhaal over zinloos geweld en de gevolgen daarvan, en over de kracht en de onmacht van de liefde.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
19,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 27 mei. 2018 

ASC van Hornerijders organiseerd weer een Slalom.

 

De Slalom is een behendigheidswedstrijd voor auto's.

Het is de bedoeling dat een met behulp van pillonnen uitgezet parcours in een zo kort mogelijke tijd wordt afgelegd.

Iedere pillon die omgereden wordt levert strafseconden op.

 

Deelname is mogelijk voor iedereen die in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ook dient het voertuig waarin men deelneemt minimaal WA-verzekerd te zijn. 

Terrein van Black Wheels (oude slipschool) Peelterbaan 1a Weert (www.blackwheels.nl)  

Dit terrein heeft de organisatie wederom geïnspireerd met als resultaat en leuk parcours voor zowel de deelnemer als het publiek.

De toegang voor het publiek is gratis.

 

 

 

Wanneer:      Zondag 27 mei 2018.

 

 

 

Waar:            Terrein van Black Wheels (oude slipschool) Peelterbaan 1a Weert (www.blackwheels.nl)    

 

 

 

Tijd:              11:00 uur tot en met 17:00 uur

 

 

 

Kosten:         85,00 Euro inclusief gebruik van de baan (gehele dag),

 

                     BBQ na afloop van evenement en een enkele consumpties.

 

                     €21,00 per extra persoon BBQ na afloop van evenement en een enkele consumpties

 

Inschrijven:   Er kan alleen vooraf worden ingeschreven, er worden maximaal 20 deelnemers aan de start toegelaten. Wees er dus snel bij

 

                     want vol is vol! Men is pas ingeschreven als de betaling via de bank voor 20 mei heeft plaats gevonden.

 

Tijden: 
11.00 uur
Toegangsprijs: 
85,00 toeschouwers gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Black Weels
Hornerijders
Peelterbaan 1a
6002NK Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 27 mei. 2018 

Jaja Daar zijn ze weer, Het levensliederenkoor 'Voorheen Merg En Been'
Dit gezelschap oogstte vorig jaar al een groot succes met hun optredens.

Bekende internationale nummers worden gevoelig en vol overgave gezongen.
Nostalgie en vals sentiment zijn vaste onderdelen. Eigen interpretaties laten het publiek regelmatig volschieten.
Dit moet je meemaken, huilen mag, lachen moet.
Een middag om naar uit te kijken en mee te maken!

Waar: Theatercafe de Huiskamer
Datum: 27 mei 2018
Tijd: 15.00 uur
Entree: Gratis

Het theatercafe is vanaf 13.00 uur geopend!

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
zo. 27 mei. 2018 

Laurence Jones was zo’n typische tiener, door de blues media, concert bezoekers, blues fans en verschillende gitaar helden geprezen als ‘iemand die je absoluut niet mag missen’. De blues pup is een man geworden met een plan in zijn vak. Hij doet iedereen verwonderen met zijn ‘Take-no-prisoners’ live set.

“A star in the making” – BBC Radio 2

gekozen tot “Best European Guitarist” in the “European Music Awards”

Introduced into the “Hall of fame” in the “British Blues Awards” for winning “Young Artist Of The Year 2014,2015 & 2016”

Support: Jordi Martin 

Hij staat bekend om zijn melodieuze en virtuoze gitaarspel waarmee hij al in de finale stond van de ‘Sena Guitar Awards’. Zijn muziek valt het best te omschrijven als soft-rock met als grote invloeden John Mayer, Pink Floyd en Ed Sheeran.

Tijden: 
16:00
Toegangsprijs: 
VVK €17,50 - Deur €20
Overige informatie: 
Support: Jordi Martin
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Bosuil
De Bosuil
Vrakkerveld 2c
6002 AZ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-524269
Icoontje voor een agenda.
ma. 28 mei. 2018 

Goed voor jezelf zorgen kan betekenen dat je de zorg eens uit handen geeft. Dit wordt ook wel respijtzorg genoemd. Het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn organiseert op 28 mei van 19:30 tot 21:30uur een bijeenkomst over dit onderwerp in Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B. 

Zorg jij voor iemand en krijg je wel eens te horen dat je ook goed voor jezelf moet zorgen? Denk je dan bij jezelf; dat is makkelijk gezegd, maar hoe moet dat dan? Respijtzorg kan hierin misschien iets voor jou betekenen. Uit onderzoek blijkt dat veel mantelzorgers geen gebruik maken van respijtzorg, terwijl veel mensen hier wel behoefte aan hebben. Één van de redenen om hier geen gebruik van te maken is ontwetendheid over welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast kan het ook zijn dat de vormen om de zorg uit handen te geven niet bij jouw situatie passen.

Tijdens de bijeenkomst komen de volgende vragen aan bod: Wat kan respijtzorg voor jou betekenen? Welke vormen van respijtzorg zijn er en hoe kun je daar gebruik van maken? Wat missen mantelzorgers in Weert nog op het gebied van respijtzorg en wat kan er verbeterd worden?

De volgende organisaties zullen meer informatie geven over een aantal mogelijkheden die er in Weert zijn: Stichting Dagopvang Weert, Land van Horne, WMO, zorgboerderij Ingelshof en het maatjesproject. Naast deze informatie is er ruimte voor het stellen van vragen, het delen van ervaringen, maar ook om knelpunten te benoemen die men op dit moment ervaart bij het uit handen geven of het delen van de zorg.

Aanmelden kan via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekmz0bGt_rl4jAzQQCc3YRzIe6gcrQ... of via goedbezig@puntwelzijn.nl / 0495 697 900

Tijden: 
19.30-21.30 uur
Toegangsprijs: 
Gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10B
6001GT Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: ma. 28 mei. 2018 
geweld
angst
grof taalgebruik
drugs- en alcoholmisbruik

Aus dem nichts is de nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die wand, Auf der anderen seite) met in de hoofdrol Diane Kruger (Inglourious Basterds). Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes. In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen. Een verhaal over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
Herhaalt elke dag tot di mei 29 2018.
maandag, 28 mei, 2018 - 20:30
dinsdag, 29 mei, 2018 - 20:30
Leeftijden: 
12 jaar
Genre: 
Drama
Regie: 
Fatih Akin
Cast: 
Diane Kruger
Numan Acar
Lengte: 
1:46:00
Premiere: 
maandag, 28 mei, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00

Meer evenementen

Deel deze pagina

+1

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten