Evenementen

U bevindt zich hier: Home » Wonen en leven » Evenementen

Evenementen

Bent u op zoek naar wat er te doen is in Weert of omgeving? Zoekt u een leuk evenement of gezellige (groeps)activiteit? Op deze pagina kunt u de evenementen bekijken voor de komende 4 weken.
En als u zelf een evenement organiseert, denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van een evenementenvergunning of het aanmelden van uw activiteit voor de kalender of digitale informatieborden.

Onderaan deze pagina staat de evenementenkalender voor de regio Weert voor de komende 4 weken. De gegevens komen uit de evenementenkalender van de website MetOnsInWeert.nl, in samenwerking met de Weerter VVV. Op die site vindt u een uitgebreide evenementenkalender, voor het hele jaar.

Organiseert u zelf een evenement?

Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert, beurs of andere activiteit organiseren? Denk dan aan de volgende zaken:

 Evenementenvergunning
Voor het organiseren van een evenement of activiteit heeft u een mogelijk een evenementenvergunning nodig. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen. Voor meer informatie over een evenementenvergunning of het aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Digitale informatieborden
Langs de invalswegen van Weert staan digitale informatieborden. Deze kunt u gebruiken om uw evenement of activiteit onder de aandacht te brengen. Voor meer informatie over deze borden, de voorwaarden en een digitaal aanvraagformulier, zie deze pagina.

 Vermelding evenementenkalender
U kunt uw evenement of activiteit zelf aanmelden voor een vermelding in de evenementenkalender, via een digitaal formulier. De gegevens worden dan onder andere opgenomen in de kalender hieronder, op de website en Facebook-pagina van MetOnsInWeert en in de evenementenkalender van de VVV. Opgelet! Een eventuele evenementenvergunning moet u apart aanvragen bij de gemeente.

 Verzekering voor vrijwilligers
De gemeente Weert heeft twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De gemeente beoogt hiermee het maatschappelijk belang van het goede vrijwilligerswerk te benadrukken en de participatie van vrijwilligers te stimuleren. Voor meer informatie, zie deze pagina.

Bijdrage vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. Voor meer informatie hierover, zie de pagina 'Bijdrage vernieuwende activiteiten'.

Veel plezier als u eropuit gaat!
Met ons. In Weert.

Concert in de Bosuil.


Icoontje voor een agenda.
do. 6 sep. 2018 tot do. 31 jan. 2019 

Van 6 september 2018 tot 1 februari 2019 is er in het Natuur- en Milieucentrum “De IJzeren Man” in Weert een nieuwe tentoonstelling te zien. De Paddenstoelen in de IJzeren Man

In heel Nederland zijn zo'n 5.000 verschillende soorten paddenstoelen met het blote oog te zien. Van die 5.000 soorten hebben we er in de loop der jaren zo'n 400 soorten in het IJzeren Man gebied ontdekt, vooral in de tuin van het NMC en in de directe omgeving.

Een deel van die IJzeren Man paddenstoelen is nu op mooie foto’s in het NMC De IJzeren Man te zien. Daar zitten hele gewone bij zoals de Vliegenzwam (rood met witte stippen) en het Eekhoorntjesbrood. Maar ook hele vreemde soorten.

Bijvoorbeeld paddenstoelen met een luchtje: natuurlijk allereerst de Grote Stinkzwam die naar een dood beest ruikt maar ook de Stinkmycena die naar bleekwater ruikt of de Narcisridderzwam die naar koolteer ruikt. Vreemd gevormden soorten zoals de Oorlepelzwam, het Wimperzwammetje en de Oliebolzwam zijn er ook te zien.

Al deze soorten kunt u van dichtbij op mooie foto’s bewonderen. Verder staan in de herfstvitrine verschillende modellen van paddenstoelen.

Komt u binnen maar eens kijken om daarna buiten in de tuin en  het bos veel meer paddenstoelen te zien.

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, gelegen aan de Geurtsvenweg 4 te Weert.
De expositie is gratis toegankelijk. (School)groepen kunnen ook op andere tijden de tentoonstelling bezoeken, zij kunnen het beste hierover even bellen met het telefoonnummer 0495 – 524893.

Tijden: 
Openingstijden NMC
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man
NMC Weert
Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495524893
Icoontje voor een agenda.
ma. 1 okt. 2018 tot zo. 30 dec. 2018 

Van de documenten uit het Gemeentearchief Weert die betrekking hebben op Philips de Montmorency, is een selectie gemaakt. Diverse akten zijn te zien. Onder meer de schuldbekentenis voor de som van 10.000 carolus gulden die Philips de Montmorency aan de stad Weert terug moet betalen. Deze zijn te zien in een presentatie op de begane grond en eerste verdieping in Bibliocenter Weert. Zie openingstijden bibliocenter geopend van ma tm za van 10.00/17 op maandag vanaf 13.00 uur

Tijden: 
di tm za 10-17 ma 13-17 uut
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter Weert
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: do. 15 nov. 2018 tot za. 8 dec. 2018 

Stichting Kunstcentrum Weert Tel. 0495 533988 PERSBERICHT (voor week 47/48) EXPOSITIE KUNSTCENTRUM WEERT “OP GLAD IJS” IN HUIZE TULLEMANS Sinds 18 november is het resultaat van de kunstenaars, die zich ontfermd hebben over een of meer kunstwerken van Jan Tullemans te zien in zijn atelier/woon huis. Met veel respect voor de overleden nestor van de Weertse kunstenaars hebben zij op eigenzinnige wijze hun keuze bewerkt en tentoongesteld. De titel ‘Op glad ijs’ geeft wel aan hoe gewaagd de leden van het Kunstcentrum deze ingrepen vonden werden of ze rijden vrolijk een scheve schaats. Locatie: Atelier-Huis Tullemans, Emmasingel 85 Weert. Expositie en kunstcadeaus: 15 nov - 7 dec / do vr zo / 14-17u. Lezingen: 22 nov 20.00 uur: Florence Husen. 29 nov 20.00 uur: Jolande Otten. Finissage 8 dec 16u. www.kunstcentrumweert.nl

Tijden: 
14.00-17.00 uur
Toegangsprijs: 
geen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
huize tullemans
kunstcentrum weert
emmasingel 85
6006TE weert
Nederland
Telefoon: 
0495533988
Icoontje voor een agenda.
do. 15 nov. 2018 tot za. 8 dec. 2018 

Persbericht (voor week 45) Kunstcentrum Weert “Op glad ijs”. Controversieel en interactief kunstproject. 22 kunstenaars gaan aan de slag met achtergebleven schilderijen Jan Tullemans . Zowel wijlen kunstenaar Jan Tullemans (1924-2011) als het schitterende pand waarin hij zo lang woonde en werkte, zijn welbekend in Weert en daarbuiten. Menigeen heeft nog warme herinneringen aan hoe het was in het kunstenaarshuis wat lange tijd HET broeinest voor artistiek Weert was. De erven hebben het pand inmiddels verkocht. Ondanks talrijke selectierondes waarin het creatieve nalatenschap van Jan Tullemans is gearchiveerd en veilig gesteld blijft er nog een ruime hoeveelheid werk achter in het huis. Dan rijst de vraag wat daarmee moet gebeuren. Stichting Kunstcentrum Weert heeft in samenwerking met de erven Tullemans de unieke gelegenheid gekregen het ‘achtergebleven werk’ in de schijnwerpers te zetten aan de vooravond van de overdracht van het huis en een definitieve herbestemming. Niet met de zoveelste veiling, niet met een rechttoe rechtaan tentoonstelling, maar met een controversieel en interactief project. Controversieel, omdat 22 kunstenaars in het huis aan het werk zullen gaan met het achtergebleven werk. Ze mogen erop doorgaan, het veranderen en er co-kunstwerken van maken, ze mogen het onder een stolp zetten of een reactie maken op een werk …alles mag. Heiligschennis ? Het is eigenlijk ‘not done’ om werk van een andere kunstenaar aan te raken, dat is een soort heiligschennis. Toch gaan de deelnemende kunstenaars dat doen. Het is aan ieder individueel om zichzelf de morele vraag te stellen hoe hij of zij hiermee om wil gaan. Er zullen voor- en tegenstanders zijn, er zijn nu al felle discussies. Publiek Het project is interactief omdat het publiek getuige hiervan kan zijn, want een deel van de werkperiode is het huis geopend voor bezoekers. Kunstenaars zullen in het huis van Jan aan het werk zijn, worstelen met deze vragen, worstelen met het werk van Jan Tullemans en met elkaar. Het publiek mag meedoen in deze discussies en kijken hoe het vordert. De werkperiode voor de kunstenaars start 18 oktober, de werkperiode waarin het publiek welkom is in het huis start 15 november en duurt tot 7 december 2018. De expositie zal groeien onder de ogen van het publiek. Tijdens de werkperiode zullen naast de co-kunstwerken ook originele werken van Jan Tullemans te koop zijn. Het project wordt officieel afgesloten op zaterdag 8 december met een feestelijke finissage! Open: 15 november-7 december, do-vr-zo 14-17uur Finissage: 8 december 16 uur. Adres: Huis/Atelier Tullemans, Emmasingel 85 Weert. www.kunstcentrumweert.nl/ info: Yvonne Schroeten, 06 54254614, info@yvonneschroeten.nl

Toegangsprijs: 
geen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
yvonne schroeten
kunstcentrum weert
IJzerenmanweg 15
6006 TE weert
Nederland
Telefoon: 
0654254614
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: wo. 21 nov. 2018 

In november is het weer tijd voor het feestelijkste evenement vanWeert. Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren. En bijzonder: dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie vol prachtige historie.

Kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom een kijkje te nemen in diverse kamers om zo te zien met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken.

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2018 geopend van 19 november t/m 4 december, voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Tijden: 
13:00-17:00
Toegangsprijs: 
€1,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Huis van Nicolaas
Franciscus Huis Weert
Biest 43A
6001 AP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
Dagelijks evenement. Volgende: wo. 21 nov. 2018 

In november is het weer tijd voor het feestelijkste evenement van Weert. Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren. En bijzonder: dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie vol prachtige historie.

Kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom een kijkje te nemen in diverse kamers om zo te zien met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken.

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2018 geopend van 19 november t/m 4 december, voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Tijden: 
13:00-17:00
Toegangsprijs: 
€ 1,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Franciscus Huis
Biest 43A
6001 AP Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
do. 22 nov. 2018 

Binnenkort vind de volgende themadag / eetpunt weer plaats in ons restaurant bij Kr8tig. 
Dit keer hebben we een oer Hollandse stamppottendag georganiseerd!
Gezellig onder het genot van een lekker kopje koffie genieten van een heerlijk soepje, stampot met een braadworstje. Sfeervol in ons restaurant met een gezellige groep mensen waar u gemakkelijk een praatje mee kan maken. Want alleen aan tafel zitten is voor niemand prettig, dus kom gezellig bij ons eten en neem gerust iemand mee! Elke 2 weken organiseren we op donderdag een themadag/eetpunt waarbij we onze gasten een lekkere maaltijd voorzetten.  Komt u ook een hapje bij ons eten en gezellig een praatje maken? Graag tot ziens allemaal! 

Tijden: 
13.00 uur
Toegangsprijs: 
€ 6,50
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Restaurant Eten wat de pot Schaft
Kr8tig
Parallelweg 168
6001HM Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-769076
Icoontje voor een agenda.
do. 22 nov. 2018 

Thee proeven van Nederlandse bodem! Daarvoor kun je op donderdagmiddag  22 november van 14.00 tot 16.00 uur terecht bij de bibliotheek in  Weert.

Theesommelier en eigenaresse van de Nederlandse Theeplantage het Zuyderblad uit Soerendonk Linda Cebrian-Rampen vertelt over haar eigen plantage die ze vijf jaar geleden startte. Van de eerste plantjes en zaadjes tot de ruim vijfduizend planten nu en haar eerste klant, de sterrenzaak De Karpendonkse Hoeve. Natuurlijk is er ook een proeverij van theeën en hapjes aan gekoppeld en ontdek je de geheimen uit de wereld van de thee. Toegang € 10,- leden en € 12,50 niet-leden. Bestel je kaarten op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

 

Nederland Leest

In het kader van Nederland Leest staat de programmering bij Bibliocenter de hele maand november in het teken van het thema voeding.  Je krijgt bij deze bijeenkomsten informatie uit de eerste hand van voedselexperts en kunt in een intieme setting je vragen stellen.

De leden van de bibliotheek krijgen een boek cadeau “Je bent wat je leest” met verhalen en essays van vijf voedselschrijvers. “Der Mensch ist was er isst”, is een uitspraak van de filosoof Feuerbach. Wij zijn wat we eten én wat we lezen. Wees er snel bij, want op=op.

 

Tijden: 
14:00
Toegangsprijs: 
10,00 leden 12,50 niet-leden
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland
Telefoon: 
088-2432000
Icoontje voor een agenda.
do. 22 nov. 2018 

Stichting Kunstcentrum Weert Tel. 0495 533988 PERSBERICHT (voor week 47) LEZING FLORENCE HOEVEN IN HUIZE TULLEMANS BIJ DE EXPO KUNSTCENTRUM WEERT “OP GLAD IJS” Donderdag 22 november 20.00 uur : KLEUR ALS INSPIRATIEBRON Kunstenaar Florence Husen neemt ons mee op haar kleurrijke ontdekkingsreis. Aan de hand van voorbeelden uit de Schilderkunst, Beeldhouwkunst, Design en Architectuur wordt duidelijk hoe de kunstenaar / designer zijn kleuren toepast in zijn ontwerpen en kunstwerken. Een palet van duizenden kleurtonen komen aan bod. De lezing is gratis, aanmelden is verplicht: stuur een mail naar: info@kunstcentrumweert.nl o.v.v. van uw naam en de datum. Locatie: Atelier-Huis Tullemans, Emmasingel 85 Weert. Expositie en kunstcadeaus: 15 nov - 7 dec / do vr zo / 14-17u. Finissage 8 dec 16u.

Tijden: 
20.00-21.30 uur
Toegangsprijs: 
geen
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
huize tullemans
kunstcentrum weert
emmasingel 85
6006TE weert
Nederland
Telefoon: 
0495533988
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
23 november om 16.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om  19.00 uur
26 november om 20.00 uur
28 november om 15.00 uur
4 december om 10.00 uur

Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
vrijdag, 23 november, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
1:57:00
Premiere: 
vrijdag, 23 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Gemaskerd bal voor kids van 9 t/m 14 jaar!

Gratis Entree

Dresscode: Gemaskerd bal

Tijden: 
19.30 uur
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Zaal Don Bosco
v.v. de Brökwagters
Boshoverweg 60
6002AN Weert
Nederland
Telefoon: 
0646158131
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Herkenbare en vooral dansbare muziek!
Stilstaan is geen optie!
Meezingen en een dansje wagen onder het genot van een drankje; life's good!

De TNTD-band neemt het publiek mee langs talloze muzikale tijdperken.
Van Elvis Presley tot Coldplay.
Van Stevie Wonder tot The Script.
Van René Froger tot Aretha Franklin.
Van Amy Winehouse tot Michael Jackson.
Een feest der herkenning!

De bezetting:
- Rob Reyners, vocals
- special guest Yoni Beelen, vocals
- Martijn Mennen, guitar
- Casper Heuvelmans, bass
- Bert Peeters, keys
- Leon Hoeben, drums
- de pauzemuziek wordt verzorgd door de dames van JEM

Kom een avond genieten van de grootste dansbare hits uit de muziekgeschiedenis!
Wij gaan de uitdaging aan en verzekeren een volle dansvloer; just try not to dance..

Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
vr. 23 nov. 2018 

Met zijn eerste opera `Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? Le Villi, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd. De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Jaarlijks trekt de Kerkelijke Harmonie St. Josph 1880 Weert door de binnenstad ter van Caecilia, de patrones van de muzikanten.

Tijden: 
11.00-16.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Binnenstad Weert
Maasstraat
6001 EC Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
21 november om 20.00 uur
22 november om 19.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om 16.00 en 19.00 uur
Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 24 november, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
2:00:00
Premiere: 
zaterdag, 24 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Speciaal voor de allerkleinste organiseert Gotcha! Cinema op zaterdag 24 november 2018 een Kleuterbios met de film Buurman & Buurman Winterpret!

Kleuterbios
Om de kleintjes kennis te laten maken met de bioscoop organiseert Gotcha! Cinema de Kleuterbios. Tijdens de film zal het geluid wat zachter staan en het zaallicht gedeeltelijk aanblijven. Na de film krijgt ieder kind een bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing.

Buurman & Buurman Winterpret!
De winter kan super leuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. De geliefde buurmannen gaan weer op hun eigen manier aan de slag om van alles een succes te maken. Het is weer genieten van het gestuntel van de beide buurmannen, die zelf juist vinden dat ze zo handig zijn. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op. Kortom, er is deze winter weer genoeg werk aan de winkel voor Buurman en Buurman.

Datum: zaterdag 24 november 2018
Aanvang: 16.00 uur
Duur: 75 minuten (inclusief pauze)
Entree: € 7,- p.p. Inclusief bioscoopdiploma, kleurplaat en verrassing

Bestel nu je kaarten online: https://www.gotcha-weert.nl/product/buurman-buurman-winterpret-kleuterbi...

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zaterdag, 24 november, 2018 - 16:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Jeugdfilm
Regie: 
Marek Benes
Lengte: 
1:15:00
Premiere: 
zaterdag, 24 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
za. 24 nov. 2018 

Met zijn eerste opera `Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? Le Villi, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd. De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Tijden: 
20:15 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 tot zo. 16 dec. 2018 

De allermooiste kerstkadootjes handgemaakt, uniek en authentiek, vindt u ook dit jaar weer in onze sfeervol ingerichte boerenschuur.

Van vintage dieren in textiel, vilt, ambachtelijk gemaakte zeep tot heerlijk geurende kaarsen, prachtige groendecoraties, bijzondere (dieren)kunst en brocante.

U bent van harte welkom om onder het genot van een drankje met lekkernij, te komen genieten en proeven van onze kerstsfeer.

Tijden: 
11.00-17.00 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Rozerij
Rietbroek 2
6039RK Stramproy
Nederland
Telefoon: 
0495-563652
Icoontje voor een agenda.
Wekelijks evenement. Volgende: zo. 25 nov. 2018 

BIZ Ondernemers, de ondernemersvereniging van de binnenstad, organiseert in samenwerking met Stichting Huis van Nicolaas een feestelijke Pieten Party in de weekenden. Op zaterdag wordt iedereen in de binnenstad verrast door Pieten die snoepgoed uitdelen en maak je kans een zingende, swingende en goochelende Piet op een bakfiets tegen te komen. Zowel 25 november als 2 december is het koopzondag in de stad en staat er een Pietenstormbaan op de Markt. De laatste zondag wordt bovendien extra opgevrolijkt met de komst van een Pietenkapel én een Pietendrumband.

Etalagerebus
Verspreid over de binnenstad hangen diverse letters van een rebus in etalages. Bij een bezoek aan het Huis van Nicolaas ontvangen liefhebbers een speelvel waarmee ze een ronde door de binnenstad kunnen lopen. Onder de inzenders van het goede antwoord worden uiteindelijk drie mooie prijzen verloot.

Pietenspeurtocht
Beide koopzondagen kunnen kinderen deelnemen aan de bijzondere Pietenspeurtocht in de binnenstad. Op de Markt krijgt ieder kind een setje van maar liefst tien kaartjes met elk een eigen thema. Een ingeleverd themakaartje bij de juiste Piet is goed voor een handje vers in het Huis van Nicolaas gebakken pepernoten. Een familieactiviteit bij uitstek!

Gratis Pietenexpress
Om een bezoek aan het Huis van Nicolaas en de binnenstad nog feestelijker te maken rijdt er van woensdag tot en met zondag elke middag de Pietenexpress. Het initiatief van HEMA, de Ronde Tafel en Kupers Touringcars zorgt ervoor dat je makkelijk op en neer pendelt tussen de binnenstad en het Huis van Nicolaas. Aan boord met de Pieten is het gegarandeerd een feestje en meerijden is helemaal gratis. Tussen 13:00 en 16:30 uur rijdt het busje elk half uur op en neer tussen de Nieuwe Markt en het Huis van Nicolaas. Het Huis van Nicolaas, dit jaar voor het eerst in Franciscus Huis Weert, is tot en met 4 december dagelijks voor publiek geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

Tijden: 
13:00-17:00
Toegangsprijs: 
gratis
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Binnenstad Weert
Binnenstad
6001 Weert
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Róndje Wieërt(s) gaat kriskras door (de geschiedenis van) Weert, deels in het dialect, een klein quizje over aantal bakkers en brouwers en hier en daar gelardeerd met sterke verhalen over bakkers en brouwers.

Deze dia presentatie wordt gegeven door stadgids Koos Neijnens.

Tijden: 
13.30 uur
Toegangsprijs: 
€ 5,00 (inclusief kop koffie met een stuk vlaai)
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
BeekCwartier
Punt Welzijn
Beekstraat 54
6001 GJ Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-697900
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Met zijn eerste opera `Cavalleria Rusticana’ werd componist Mascagni wereldberoemd. Wie kent niet het muzikale intermezzo en het magistrale `Regina Coeli’? Le Villi, de eerste opera van Puccini, was bij de première een groot succes, maar werd daarna nog weinig uitgevoerd. De scenische uitvoering van WOK Muziektheater is een Nederlandse première! Beide opera’s vertellen een verhaal vol liefde, passie, ontrouw, jaloezie en wraak. De man valt voor een femme fatale en verraadt zo de vrouw die van hem houdt. Daarvoor wordt hij met de dood gestraft. Uitgevoerd door WOK Muziektheater, met medewerking van Stichting Opera Parkstad, het Atanares Ensemble en solisten en studenten dans van het Valuascollege Venlo.

Tijden: 
14:30 uur
Toegangsprijs: 
23,50 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Vier jonge, enthousiaste Limburgse muzikanten en theatermakers presenteren een show rond muziek die er al was vóórdat zij waren geboren.

Nederlands en Limburgse liedjes
Aan de hand van liedjes van Wim Sonneveld, Harry Bordon, Herman van Veen, Frans Boermans en Toon Hermans vragen Renée Steenvoorden, Rob Reyners, Ben van Daalen, Bart Segers zich af waarom deze artiesten zo inspirerend blijven? Met muziek en humor slaan zij een brug tussen oud en jong.

Kom, zing mee, lach en geniet van Nederlands- en Limburgstalige muziek, vertolkt op eigen wijze, met het behoud van het muzikale karakter.

Kent U deze nog!
Datum: 25 november 2018
Tijd: 15.00 uur
Waar: Theaterzaal
Ingang: Theatercafe (Raphaelpad)
Entree: 10 euro

Toegangsprijs: 
10
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Theater de Huiskamer
Theater de Huiskamer
Wilhelminasingel 10b
6001 GT Weert
Nederland
Telefoon: 
+31495769128
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Op zondag 25 november houdt fanfare St. Willibrordus, Stramproy weer haar jaarlijkse Herfstconcert. De fanfare zelf zal o.l.v. Bart Partouns om 18.30 uur het concert openen, en hierna zal de Myouthic Big Band o.l.v. Jo Brouwers het concert afsluiten. Twee genres muziek die garant zullen staan voor een mooie concertavond, dus een aanrader voor alle muziekliefhebbers. Concert vindt plaats in De Zaal, Mariastraat 1 te Stramproy, en de entree is gratis.

Tijden: 
18.30 uur
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
De Zaal
Fanfare St. Willibrordus
Mariastraat 1
6039 AW Stramproy
Nederland
Icoontje voor een agenda.
zo. 25 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
21 november om 20.00 uur
22 november om 19.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om 16.00 en 19.00 uur
Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
zondag, 25 november, 2018 - 19:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
2:00:00
Premiere: 
zondag, 25 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
ma. 26 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
23 november om 16.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om  19.00 uur
26 november om 20.00 uur
28 november om 15.00 uur
4 december om 10.00 uur

Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
maandag, 26 november, 2018 - 20:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
1:57:00
Premiere: 
maandag, 26 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
di. 27 nov. 2018 

Ook dit jaar is toneelvereniging De Mantel weer present in het Munttheater. Deze keer met het nieuwe, door Carin Rosbergen geschreven, avondvullende blijspel `Een fijn feest’. Wat is er mooier dan een jarige een fijn verjaardagsfeest te bezorgen? De vraag is alleen of dat gaat lukken met de aanwezige gasten. Het zijn weliswaar allemaal vrienden van de jarige, maar ze blijken niet erg vriendelijk voor elkaar te zijn… Dit tot groot ongenoegen van Lena, de huishoudster. Voor haar is het dus duidelijk: het moet en zal een fijn feest worden! Wilt u dit fijne feest bijwonen? Kom dan naar het Munttheater en geniet van een heerlijke toneelavond.

Tijden: 
20:00 uur
Toegangsprijs: 
11,00 incl. theaterdrankje
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
wo. 28 nov. 2018 

Precies een eeuw na het einde van WOI verschijnt de film GRENSGEVAL van Peter Crins. Aan deze film is door de Limburgse filmmaker net zo lang gewerkt als de totale duur van de oorlog, namelijk 4 jaar.

Door Crins geïnterviewde grensbewoners vertellen uit eigen ervaring op indringende wijze hoe hun leven in het Midden-Limburgs grensgebied met België beïnvloed werd door WOI. Hun verhalen vormen de basis van GRENSGEVAL en deze worden ondersteund door authentiek beeldmateriaal en documenten. De dialect gesproken film is Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in de grensstreek totaal ontregelt . Oud-strijders uit de Belgische grensstreek getuigen in GRENSGEVAL van de die vier jaar durende strijd in de loopgraven aan de IJzer waar zij gevechten op leven en dood moesten leveren. Ook het toenmalige grote vluchtelingenprobleem, de vermeende deserteurs, de ‘Doodendraad’, de mensensmokkel, de smokkel van goederen en het uitbreken van de Spaanse griep komen naast vele andere thema’s in deze film aan bod. Deze oorlog hield niet op aan de grens en in GRENSGEVAL wordt dan ook aan de gevolgen voor Nederlands Limburg uitgebreid aandacht besteed.

De filmmuziek werd speciaal voor deze film gecomponeerd door Tim Crins.

Data:
23 november om 16.00 uur
24 november om 16.00 uur
25 november om  19.00 uur
26 november om 20.00 uur
28 november om 15.00 uur
4 december om 10.00 uur

Duur: 116 minuten
Entree: € 10,- p.p.

Bestel uw kaarten online via: https://www.gotcha-weert.nl/product/grensgeval-peter-crins/

Niet mogelijk i.c.m. andere acties of kortingen.

Toegangsprijs: 
kassaverkoop
Tijden: 
woensdag, 28 november, 2018 - 15:00
Leeftijden: 
alle leeftijden
Regie: 
Peter Crins
Lengte: 
1:57:00
Premiere: 
woensdag, 28 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00
Icoontje voor een agenda.
wo. 28 nov. 2018 

Ergens in Nederland woont een tante. Ze heeft een hekel aan Sinterklaas. Zo erg zelfs, dat ze ervoor wil zorgen dat Sinterklaas nooit meer naar Nederland komt! Daarvoor heeft ze een plannetje bedacht. Met speciale, door haar zelf gebakken pepernoten die ervoor zorgen dat iedereen Sinterklaas vergeet! Gelukkig komen de Pieten en Sinterklaas daar achter. Kunnen ze tante nog tegenhouden? Een vrolijke kindervoorstelling over Sinterklaas met leuke liedjes.
Na afloop mag iedereen op de foto met Sinterklaas en de Pieten!

Tijden: 
15:00 uur
Toegangsprijs: 
15,00 incl. theaterdrankje | kinderen limonade
Is niet uitverkocht
Is niet geannuleerd
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert
Nederland
Telefoon: 
0495-513575
Icoontje voor een agenda.
wo. 28 nov. 2018 

Op 28 november 2018 organiseert Gotcha! Cinema weer de populaire Ladies Night. Ditmaal met de voorpremière van de romantische komedie: All You Need is Love.

Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde kerstspecial. Hij stapt zonder dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichterbij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host… Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op kerstavond en wordt de redactie hoopvol aangeschreven. Lukt het hen om zonder Dr. Love gebroken harten te lijmen en alle geliefden te herenigen?

Datum:  28 november 2018
Aanvang: 19.45 uur (Zaal 1)
Entree:    € 14,50 p.p.

Inclusief loterij, welkomstdrankje en zoete en hartige amuses

Voor tickets: https://www.gotcha-weert.nl/product/all-you-need-is-love-ladies-night/ 

Toegangsprijs: 
€ 14,50
Tijden: 
woensdag, 28 november, 2018 - 19:45
Leeftijden: 
alle leeftijden
Genre: 
Komedie
Romantiek
Regie: 
Will Koopman
Cast: 
Fedja van Huêt
Bracha van Doesburgh
Waldemar Torenstra
Anniek Pheifer
Rop Verheijen
Peter Paul Muller
Annet Malherbe
Trudy Labij
Ilias Addab
Yannick Jozefzoon
Frank Lammers
Diederik Ebbinge
Premiere: 
woensdag, 28 november, 2018
Adres: 
Gotcha! Cinema Weert
Beekstraat 49
6001 GG Weert
Telefoon: 
0495 - 53 20 02
Fax: 
0495 - 52 66 00

Meer evenementen

Deel deze pagina

Zoeken

 Deze zoekmachine maakt gebruik van Javascript. Uw browser ondersteunt dit niet, of javascript staat uitgeschakeld.

Deze site gebruikt 'cookies'.
Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk en worden gebruikt om de website goed te laten functioneren. Voorbeelden zijn cookies voor de zoekmachine of een inlog-scherm voor redacteuren van de website.
Cookies voor extra functionaliteit
Deze cookies worden gebruikt bij extra functionaliteit. Bijvoorbeeld voor het afspelen van videofilmpjes (Youtube), het tonen van Twitter-berichten.
Analytische cookies
Deze cookies worden gebruikt om anoniem statistische gegevens over het gebruik van de site te kunnen meten. Bijvoorbeeld welke pagina's er worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de site verder te verbeteren.
Meer info / uitzetten