RSS

De gemeente Weert biedt de volgende RSS-feeds aan op deze website:

  • Nieuws: laatste nieuwsberichten van de gemeente: www.weert.nl/rssnieuws.
  • Gemeentewijzer: artikelen uit de Gemeentewijzer; de voorlichtingspagina van de gemeente die eens in de drie weken in weekblad VIAlimburggepubliceerd wordt: www.weert.nl/rssgemeentewijzer.
  • Bekendmakingen: de officiële bekendmakingen van de gemeente Weert sinds 1-1-2016 niet meer op deze website, maar op www.overheid.nl. Van de bekendmakingen op die site is ook een rss-feed beschikbaar.
  • Evenementen: overzicht van evenementen in de regio Weert, afkomstig van de website MetOnsInWeert.nl. Zie deze rss-feed voor de komende evenementen.

Wat kunt u met RSS?

Internetgebruikers kunnen met behulp van RSS overzichtelijk 'koppensnellen'. U kunt u in één programma of in één scherm direct het laatste nieuws zien van verschillende websites

Wat heeft u nodig voor RSS?

De meeste browsers (zoals Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera of anderen) en mobiele apparaten zoals smartphones of tablet pc's kunnen RSS-linkjes openen. U heeft meestal géén aparte computerprogramma's daarvoor nodig. Toch kan het wél handig zijn een losstaand programma te gebruiken, omdat deze vaak meer opties hebben. Bijvoorbeeld het geven van een seintje als er nieuwe berichten zijn. 
Op Internet zijn veel gratis programma's voor het lezen van RSS te vinden.