Financiering voor ondernemers
Voor ondernemen geldt: de kosten gaan voor de baten uit. Een mooi businessplan op zak? Net gestart? Hard aan het groeien? In welke levensfase jouw bedrijf zich ook bevindt, je hebt waarschijnlijk behoefte aan kapitaal. Of stel dat jouw bedrijf financiële problemen krijgt. Waar kun je dan hulp krijgen?
- Bij het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) vind je informatie over financiële ondersteuning. Ook kun je er de financieringswijzer invullen. Na het invullen krijg je de beste financieringsopties te zien.
- Op het Ondernemersplein vind je ook veel informatie over financiering. Dit is een website van de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
- Een andere informatiebron is Qredits. Hier vind je alles wat te maken heeft met microkredieten in Nederland.
- Heeft jouw bedrijf financiële problemen? Kijk dan op de website van Stichting 155. Daar vind je veel informatie en kun je een geldnood scan invullen. Via de stichting kun je financiële ondersteuning krijgen.
- Kijk voor meer informatie eens in de MKB Financieringsgids. Deze gids wijst je de weg naar financieringsoplossingen voor jouw bedrijf. Met het beantwoorden van een paar eenvoudige vragen krijg je een overzicht van financieringsmogelijkheden.
- Streetwise helpt zowel startende als ervaren ondernemers met het zoeken van een vestiging in ons winkelgebied. Van ondernemingsplan tot locatie, van financiering tot vergunning. Streetwise heeft op alle vlakken het netwerk in huis om je naar de meest geschikte locatie te begeleiden. Deze begeleiding is kosteloos voor ondernemers die zich willen vestigen in het centrum van onze gemeente.
- Ondernemers kunnen soms in aanmerking komen voor een sociale regeling. Doe de check op de website van het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO).
Bijstand voor ondernemers
Kom je als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor jouw onderneming in gevaar komt? In bepaalde gevallen kun je dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Kijk voor meer informatie op Bijstand voor ondernemers.
Schuldhulpverlening
Heeft jouw bedrijf schulden, dan kun je misschien ook andere trajecten volgen. Vraag er naar aan bijvoorbeeld jouw boekhouder of administratiekantoor, een advocaat, banken of het Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK).|
De gemeente Weert kan je ook adviseren. Tijdens een intakegesprek kijken we naar de mogelijkheden. Wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Of heb je vragen? Neem dan contact op met de Vraagwijzer in het stadhuis.