Quickscan Participatie
Deze quickscan helpt je om te bepalen welk niveau van participatie gepast is, gezien de aard van jouw initiatief. Je kunt de quickscan dus gebruiken als een hulpmiddel.
Let wel, de uitkomst / score die uit de quickscan komt geeft een indicatie van hoeveel participatie passend is. Dit is slechts een indicatie. In sommige gevallen kan het zijn dat het hulpmiddel niet helemaal nauwkeurig is. Het blijft dus belangrijk dat je zelf logisch nadenkt over wat je zou kunnen doen om je omgeving op een goede manier bij jouw plan te betrekken.
Hoe werkt de quickscan?
- Nadat je hebt bepaald of jouw initiatief 'sociaal' of 'ruimtelijk' is (zie onderaan deze pagina), volgen een viertal vragen.
- Op elke vraag geef je een zo realistisch mogelijk antwoord.
- Elk gegeven antwoord staat gelijk aan een bepaald aantal punten.
- Bij elke vraag kun je (optioneel) een toelichting geven. Dit is voor eigen gebruik, zodat je later de motivatie van de gemaakte keuzes nog eens terug kunt lezen.
- Aan het einde wordt op basis van de gegeven antwoorden een advies gegeven. Dit geeft een indicatie van het participatieniveau dat passend is.
- Het eindresultaat kun je als pdf-bestand opslaan en bewaren voor eigen gebruik.
- Het formulier wordt niet automatisch aan de gemeente verzonden en moet je zelf opslaan en/of uitprinten om toe te voegen aan je vergunningaanvraag.
- Twijfel je aan een antwoord dat je wil geven, weet je bijvoorbeeld niet zeker hoe groot je de bijdrage aan de samenleving of de maatschappelijke aandacht moet inschatten? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van de gemeente om te overleggen.
Wat voor type initiatief heb je?
Maak een keuze en klik op de groene knop om de quickscan te openen:
Ruimtelijk initiatief
Je initiatief heeft betrekking op de fysieke leefomgeving (gebouwen, stenen, wegen, natuur of het is een evenement).
Sociaal initiatief
Je initiatief is gericht op mensen of activiteiten.